MENU

Het Poederbaas Freeride Festival is begonnen

Het Poederbaas Freeride Festival is afgelopen weekend van start gegaan. Tussen 16 en 22 maart vindt het (open) NK Freeride 2019 plaats in het Oostenrijkse Kappl.

Er is zowel voor skiërs als voor snowboarders een competitie. De wedstrijd is toegankelijk voor elke fanatieke wintersporter die houdt van (verantwoordelijke) off-piste afdalingen en graag in competitieverband grenzen wil verleggen. Naast de wedstrijd zijn er ook feestjes, clinics en worden er leuke activiteiten gepland.

Foto: Snowchamps

Het is de vijfde editie van het Poederbaas Freeride Festival, maar de eerste keer dat de winnaar de titel ‘Nederlands Kampioen’ mag dragen. Extra vet dus! De eerste deelnemers zijn in Kappl aangekomen en de sfeer zit er al goed in. Lees meer over het Open NK Freeride 2019.

Naast Poederbaas zijn er ook verschillende partners mee. Zo zijn de mannen van Arva Equipment er om clinics te geven, kun je met Mountain Network een tour maken en kun je de nieuwste collectie K2 ski’s testen in het test center. Ook kun je je ski’s laten waxen bij SnowWaxJob en kan je een vette zonnebril scoren bij Revo. Daarnaast staat er ook een BigAirBag waar op je nieuwe trucjes kunt oefenen.

Foto: Kay Jansen Photography

De weersvoorspellingen zijn goed! Er schijnt nu een lekker zonnetje en er wordt sneeuw voorspeld voor maandag en dinsdag - de twee dagen voor de wedstrijd. De omstandigheden zijn dus prima en het belooft een mooie competitie te worden!