MENU

NK Freeride 2019

Van 16 tot en met 22 maart 2019 organiseren Poederbaas en de NKBV het NK Freeride 2019 als onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival in Kappl. Ben jij erbij?

Van 16 tot en met 22 maart 2019 organiseren Poederbaas en de NKBV het NK Freeride 2019 als onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival in Kappl, Oostenrijk. Kappl is een dorp in het Paznauntal, Tirol. Een gevarieerd skigebied met scala aan freeride mogelijkheden! Het dorp heeft al vele freeride wedstrijden mogen ontvangen zoals de Open Faces en Freeride World Tour.

 Meer informatie en tickets

Meedoen

Wil je graag eens meedoen aan een freeridewedstrijd maar weet je nog niet precies hoe? Dan is dit de wedstrijd om aan deel te nemen. Gedurende dit Freeride Festival krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor diverse clinics waarin uitleg wordt gegeven over lijnkeuzes, het managen van risico's en waar op gelet wordt door de jury. Zo krijgt iedereen de kans zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn eerste wedstrijd.

Na deze clinic starten we met de freeridewedstrijd die bestaat uit een kwalificatie run en een finale run. Beide afdalingen worden beoordeerld door een jury aan de hand van een puntensysteem. Degene die de finale run het beste rijdt zal gekroond worden tot Nederland Kampioen Freeride skien/ snowboarden!