MENU

Elke dag Earth Day

Op donderdag 22 april is het Earth Day. We staan op deze dag bewust stil bij ons gebruik van en omgang met de aarde. De NKBV vindt dat je als buitensporter zo dicht bij de natuur staat, dat het elke dag Earth Day zou moeten zijn; de buitenwereld is immers je sportarena.

Bewust klimmen en bergsporten

Of het nou verticaal of meer horizontaal is, het landschap waar je je in beweegt is opgebouwd uit natuurlijke elementen. En deze hebben het soms zwaar te verduren door onze aanwezigheid, op kleine en grote schaal. Gelukkig zijn er manieren om je impact op de natuur te verkleinen. We geven je tips:

meer over duurzaamheid

Rab ruimt op, jij ook?

Medewerkers van Equip Outdoor Technologies, het moederbedrijf van NKBV-partner Rab gaan op Earth Day de natuur in om zwerfafval op te ruimen. Dit doen ze vanuit al hun kantoren wereldwijd, maar ze roepen via social media op om hetzelfde in de eigen omgeving te doen en de acties te delen via de hashtag #RabLitterLift. In Nederland trekken de ze de nieuwe natuurgebieden De Schammer en Bloeidaal tussen Leusden en Amersfoort in om deze uit te kammen op zwerfvuil.

#Bergop in de webshop

Doe je ook mee? Haal je #Bergop afvalzak tevoorschijn voor een schoonmaakwandelingetje vanuit je huis. Heb je de afvalzak nog niet? Elke andere tas of zak is ook afdoende en je kunt de #Bergop afvalzak altijd nog bestellen in de NKBV-webshop voor je komende klim- of bergvakantie. Deze bio- en fairtrade katoenen #Bergop afvalzak neem je mee om je eigen afval en dat van anderen mee (terug) te nemen.

naar de webshop