MENU

Eerste boulderwedstrijd van het seizoen

Na lang wachten, zo’n 600 dagen om precies te zijn, start op zaterdag 30 oktober de nationale bouldercompetitie. Bij Club Monk in Amsterdam trappen we het boulderseizoen af.

Eerste boulderwedstrijd van het jaar

Met de leadcompetitie in onze achteruitkijkspiegel trekken we dit hoogtepunt door met de eerste boulderwedstrijd van het jaar. Deze boulderwedstrijd is de eerste van in totaal vier wedstrijden. De boulderaars staan in de startblokken om hun kracht, explosiviteit, souplesse en techniek te vertonen. Dichte hallen weerhielden de boulderaars er niet van om op creatieve wijze hard te trainen.

Club Monk is het decor voor de aftrap van het boulderseizoen. Boulderaars kunnen net die extra stap zetten en fanatiek projecten. Met de boulders in de hal ligt de focus op wedstrijdstijlboulders: creatieve 3D boulders, vaak met dynamische passen.

Ben of ken jij de ervaren boulderaar die tijdens de eerste boulderwedstrijd bij Club Monk zijn talent wil laten zien en het op wil nemen tegen de top van Nederland? Je kunt je tot 25 oktober aanmelden.

Meld je hier aan

Wijzigingen bouldercompetitie

Er zijn wijzigingen in de bouldercompetitie, hieronder lees je er een aantal:

  • Het boulderseizoen wordt verspreid over twee jaartallen: 2021 en 2022.
  • Daarnaast is er een nieuw format waar je als deelnemer mee te maken krijgt. Er wordt bij deze boulderwedstrijd een nieuw onsight format geïntroduceerd . Het nieuwe format bestaat uit een on-sight kwalificatieronde met vijf boulders (IFSC ½ finale format) en een on-sight finale met vier boulders (IFSC finale format).
  • Live scoring door jury.

Lees alles over de wijzigingen

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws ontvangen over de nationale wedstrijdsport? Zo'n 5 keer per jaar vind je een wedstrijdnieuwsbrief met planningen, regel- en wedstrijdnieuws. Schrijf je in en mis niets.

wedstrijdnieuwsbrief

Terug naar overzicht