MENU

Daarom ga je deze lente sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is bergwandelen in het verstilde winterse landschap. Weg van de geprepareerde pistes ontdek je witte toppen met glinsterende poedersneeuw.

Juist nu!

Sneeuwschoenwandelen is de meest toegankelijke vorm van wintersport. Het is genieten van de winter met heel weinig middelen op een veilige manier. Altijd in de bergen, hogerop of door de bossen. Daar waar de sneeuw ligt, vind je een groot gevoel van vrijheid. Het is er stiller dan ooit. Je glimlach is groot...

Beleven

Sneeuwschoenwandelen is beleving. Je deelt samen winterse uitzichten en je geniet van de ontspannende inspanning. Zeker nu omdat we allemaal staan te trappelen om weer te mogen gaan. Weet jij nog die keer dat je met pijn en moeite de col opliep en trots achterom keek?

Sneeuwschoenwandelen ook iets voor jou!

Een basiscursus sneeuwschoenwandelen is de eerste stap in je alpiene winteravontuur. In maart en april organiseert Bergsportreizen basiscursussen en ga je veilig en met begeleiding op pad.

Lees meer

Reisorganisatie van de NKBV
Reisorganisatie van de NKBV

Gezondheid

In de adviezen van de overheid staat ook dat je voor een goede weerstand moet zorgen. Als bergsporters vinden we natuurlijk dat we sterk en gezond zijn, maar hoe onderhoud je dat dan in de winter? Sneeuwschoenwandelen is een relaxte vorm van in beweging zijn, aan je gezondheid werken, mentale ruimte maken en gezellig met anderen genieten van de bergen. Als je kunt wandelen in de bergen, kun je ook sneeuwschoenwandelen.

Fit de winter in

Duurzaam

Wintersport en duurzaamheid zijn wel een goede discussie waard. Sneeuwschoenwandelen is in ieder geval een van de minst belastende vormen van wintersport omdat je vaak in kleine groepjes gaat, het spoor altijd weer verdwijnt, je nauwelijks gebruik maakt van liften en je elkaar helpt de natuur schoon te houden.

Begeleid op pad

Als je een keer mee wilt maar je twijfelt nog of je het wel kan, kijk bij de andere artikelen over het sneeuwschoenwandelen. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je veilig op pad gaat. Als je die kennis (nog) niet hebt, ga dan met een reisorganisatie, International Mountainleader of berggids op stap. Die kennen de gebieden, laten de je mooiste plekken zien en beantwoorden jouw vragen over veilig door de bergen sneeuwschoenwandelen.

over sneeuwschoenwandelen

Dit neem je mee

Zoals je al hebt gelezen, is een goede conditie een voorwaarde. Dan heb je veel meer plezier. Verder zijn goede schoenen een must en trek je kleding aan die past bij het weer en het soort tocht. Wat je in je rugzak stopt, hangt natuurlijk ook af van de tocht. Pak in elk geval een EHBO-set, extra kleding (regenjas en -broek, muts, handschoenen), extra eten/drinken, een (opgeladen) telefoon, kaart/kompas en zonnebrandcrème in.

PAKLIJST

Reisorganisatie van de NKBV
Reisorganisatie van de NKBV

Ga mee naar de sneeuw

Wil je ook graag naar de sneeuw en begeleid mooie tochten maken? Bekijk ons sneeuwschoenwandel programma op Bergsportreizen.

NAAR DE REIZEN

Terug naar overzicht