MENU

Volg de workshops van UIAGM berggids Martijn Schell tijdens de Week van de Bergsport

Tijdens de virtuele Week van de Bergsport kun je verschillende workshops volgen. Ben je benieuwd naar alle ins en outs over bergwandelen? Ben je van plan eens op huttentocht te gaan of wil jij je touwtechnieken bijspijkeren? Meld je dan nu aan, want dit is je kans de workshops gratis te volgen, vanuit je eigen huis.

Ambassadeur voor de bergsport

UIAGM berggids Martijn Schell is DE ambassadeur voor de bergsport. Hij begon zijn professionele carrière in 2003, als aspirant berggids. In 2005 ronde hij zijn opleiding aan de technische universiteit van München af en ging als zelfstandig berggids, vanuit zijn nieuwe thuisbasis Saint Crépin, een bergdorpje gelegen tussen de Zuidfranse bergmassieven van de Queyras en les Ecrins, zijn toekomst in de bergen tegemoet.

Leer wat bij tijdens de Week van de Bergsport!

Martijn neemt je tijdens de Week van de Bergsport mee in deze workshops:

Huttentochten tips & tricks

Als je de bergen echt wilt beleven en je wilt onderdompelen in de bergwereld, ga je op huttentocht. Bij een huttentocht wandel je van de ene naar de andere berghut en overnacht je in deze eenvoudige onderkomens. Doordat je elke dag verder trekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten.

Tips huttentocht

Veilig bergwandelen

Bergwandelen is totaal iets anders dan de wandelingen die je doorgaans thuis in het weekend maakt. In de bergen stijg of daal je voortdurend, is het terrein zwaarder en kan het weer snel omslaan om maar een paar dingen te noemen. Wat moet je allemaal kunnen en doen om zelfstandig veilig de bergen in te gaan?

veilig bergwandelen

Voor het eerst van hut naar hut

Trekken van hut naar hut is een heel andere ervaring dan dagwandelingen maken vanuit je hotel, appartement of camping. Je blijft op hoogte en bent soms dagenlang weg van de bewoonde wereld.

van hut naar hut

Bergwandelen met kinderen

Hoe maak je een bergwandeling voor iedereen leuk? We geven je tips voor bergwandelen met kinderen.

met kinderen

Touwtechnieken - de basis

Zonder kennis van touwtechnieken en knopen begin je niks als alpinist of klimmer. Niet te missen dus deze workshop.

touwtechnieken

Meld je nu aan

De komende weken lichten we steeds een tip van de sluier op van het programma van de Week van de Bergsport. Sprekers, workshops en andere leuke activiteiten komen voorbij in onze (social media) kanalen. Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

MELD JE HIER AAN

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA