MENU

Nog 1 week tot de Spelen!

Het grote aftellen is begonnen! Over een week starten de Olympische Spelen in Tokio, en dat betekent klimsport beleven op het allerhoogste internationale niveau. Een moment waar we als NKBV lang op gewacht hebben. Ben jij er klaar voor?

Op 3 augustus starten de wedstrijden binnen het sportklimonderdeel van de Olympische Spelen. Vier dagen waarin een kwalificatieronde en een finaleronde plaatsvindt voor mannen en vrouwen. De heren trappen af op dinsdag 3 augustus, gevolgd door de dames op woensdag 4 augustus. De finales vinden plaats in dezelfde volgorde op donderdag en vrijdag. Hoewel het tijdsverschil met Japan groot is, hoeven we niet midden in de nacht op om de wedstrijden te kijken. Die zijn namelijk vanaf 10:00 uur Nederlandse tijd te volgen via livestream. Kun je dan niet? Dan zijn ze gewoon terug te kijken!

Dit moet je weten

Het werdstrijdformat bestaat, anders dan je gewend bent, uit de drie disciplines van de klimsport gecombineerd tot de zogeheten 'Combined' disciplines. Je kijkt dus wel naar drie losse wedstrijden, maar ze vinden direct na elkaar plaats en er doen dezelfde mensen aan mee. Bovendien leiden de resultaten van de wedstrijden tot één gecombineerde uitslag. Voor de sporters was deze driekamp opzet een behoorlijke uitdaging want redelijk wat topklimmers beoefenen zowel boulder als lead maar speed is een hele eigen discipline met specialisten die zelden ook aan de andere disciplines deelnemen. In de praktijk kwam het er op neer dat de klimmers die al op het hoogste niveau aan lead en boulder deden én besloten om ook voor speed te gaan trainen de beste papieren op zak hadden voor plaatsing voor de Olympische spelen. Op de spelen zul je dus vooral boulder en lead klimmers in actie zien en weinig echte speed specialisten.

ALLES OVER COMBINED

Negen keer de Olympische Spelen in je inbox

Het avontuurlijke en creatieve aspect van klimmen en boulderen gecombineerd met het sportieve van de Olympische Spelen. Dat is de klimsport tijdens de Spelen in Tokio. Benieuwd waar je op moet letten? De NBKV geeft je een kickstart in negen mailings en laat je zien waar je straks zelf ook op een olympische manier aan de slag kunt met klimmen en boulderen.

IK WIL DIE MAILS!

Zelf kennismaken met klimmen

Rondom en tijdens de Olympische Spelen in Tokio kun je kennismaken met de klimsport in Nederland. Op het sportstrand in Den Haag tijdens het Olympic Festival of in een klim- of boulderhal bij jou in de buurt. We zetten de hallen op een rij waarin je via een speciale zomeractie kunt kennismaken.

kennismaken met klimmen en boulderen

Het TeamNL Olympic Festival vindt plaats op het sportstrand in Den Haag

Terug naar overzicht