MENU

NKBV en Trailrunning Europe brengen trailrunners naar de bergen

Sinds 2 jaar werken de NKBV en Trailrunning Europe samen op het gebied van het begeleiden van trailrunners naar de bergen en het trainen hiervoor in Nederland.

De beste voorbereiding voor trailrunners die naar de bergen willen begint namelijk, net zoals vele andere bergsporten, in Nederland. Trailrunning Europe is de specialist als het gaat om trailrunning in Nederland. De bergen is voor een groeiende groep trailrunners nog onontdekt terrein en daar weet de NKBV dan weer alles van. Een mooie combinatie dus.

"Als NKBV zien wij de toename van het aantal trailrunners die de sport graag in de bergen willen uitoefenen. Door onze krachten en kennis te bundelen en passend trail- en skyrunaanbod te bieden, willen we samen met Trailrunning Europe deze groeiende groep informeren en inspireren", aldus Rogier Wouters, Hoofd afdeling Sport bij de NKBV.

Activiteiten Trailrunning Europe

Voor zowel de beginnende als voor de ervaren (Ultra)trailrunner organiseert Trailrunning Europe evenementen met verschillende afstanden (van 5 tot 109km) door diverse natuurgebieden in Nederland. Nieuw volgend jaar zijn de Dutch Ultra Series, wat inhoudt dat er iedere laatste zondag van de maand een Ultra trailrun is van 50 tot 100km. Ook organiseert Trailrunning Europe regelmatig workshops en (gratis) trainingen waar je meer leert over hardlooptechnieken, trainrun gear, het lopen door de bergen, en nog veel meer! Ook ideaal om andere trailrunners te ontmoeten.

Trailweekend in de Ardennen

De NKBV en Trailrunning Europe organiseren van 18 t/m 19 novemer 2022 een trailrunweekend in de Ardennen. Speciaal voor diegene die volgend jaar een trailwedstrijd of trailrunreis in de bergen op het programma hebben staan, of voor wie wil oefenen met klimmen en dalen. Een weekend vol workshops, trainingen en prachtige trails, waarbij de NKBV kennis deelt over veilig trailen in de bergen en Trailrunning Europe zich richt op techniek en trailen in het donker.

Meer informatie

Word Mountain Ready

Wil jij je passie voor trailen ook in de bergen uitoefenen, maar heb je daar geen tot weinig ervaring mee? Volg dan de workshops die je speciaal voorbereiden op het trailen in de bergen. Ze bieden een combinatie van van ervarend leren, interactieve kennissessies en samen zijn in de natuur:

  • Materiaalkeuze
  • Navigatie op de trails
  • Klimmen en dalen
  • Mindset
  • Trainingsschema
  • Weekend Ardennen

Workshops

Mee de bergen in

Na het afronden van de workshops wil je natuurlijk alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Bergsportreizen organiseert in de zomer van 2023 weer mooie trailrunreizen. Ben jij benieuwd hoe de eerste Bergsportreizen Trailrunreis was deze zomer? Lees dan de blog van Chris van Beem.

Naar de blog

Over Trailrunning Europe

Ruim 12 jaar geleden begon Chris van Beem met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community is hij trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten bij zijn community, waar veel verhalen en praktische informatie over trailrunning worden gedeeld. Zelf gaat zijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden. Het liefst is hij onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt hem de uitdaging in zijn mentale en fysieke balans. De NKBV is blij met de samenwerking met deze liefhebber pur sang.

Alles over Sky- & Trailrunning