MENU

NK Skyrunning 2022 bijna zover

Aankomend weekend, op 5 juni 2022, vindt het NK Skyrunning plaats in het Franse Bellevaux.

Een kleine 45 Nederlandse deelnemers dingen mee naar de titel van Nederlands Kampioen in twee verschillende disciplines: de Skyrace van 35 kilometer en 2800 hoogtemeters en de Ultra van 55 kilometer en 4200 hoogtemeters.

Vroeg starten

Het wordt vroeg opstaan voor de deelnemers, want op zondagochtend om 05.00 uur starten de Ultralopers met hun race van 55 km op de Trail des Allobroges. Een zeer technische en veeleisende route, in een prachtige omgeving tussen het meer van Genève en de Mont Blanc.
Een paar uur later, om 07.30 uur, starten de skyrunners met hun Skyrace van 35 km en 2800 hm op de Trail des Crêtes du Brevons. Ook een technisch parcours, maar iets korter.

Kwalificatiemoment WK Skyrunning 2022

Het NK Skyrunning Ultra en Skyrace zijn tevens het kwalificatiemoment voor het WK Skyrunning welke van 9 tot 11 September in Piedmont/Italië zal plaatsvinden. De top 2 van beide races komt in aanmerking voor selectie van het WK.

Deelnemers uitgelicht:

  • Huub van Noorden werd in 2021 Nederlands Kampioen Ultra en is ongetwijfeld een van de beste lopers van Nederland. Hij is het bewijs dat je niet perse in de bergen hoeft te wonen om een goede trailtunner te worden. Zijn meeste kilometers maakt hij namelijk in Zeeland. Huub liep een sterke ultra op het EK in Portugal afgelopen jaar.
  • Daan Nieuwenhuis traint met regelmaat op de ‘Rotterdamse Alp' en deed in 2021 ook mee aan het EK Skyunning waar Nederland 5e in het landenklassement werd. Daan heeft een aantal FKT's op zijn naam staan. Wie weet kan hij Ruud verslaan op de Ultra?
  • Na een blessureperiode is Suzanne van Duijl weer terug op het strijdtoneel. Zij is een van de grote kanshebbers voor de titel bij de dames.
  • Ewoud Laudy is aanstormend talent op de skyrace. Hij werd Nederlands Kampioen Vertical in 2021 en deed al eens mee aan het WJK Skyrunning. Net als Renske Dickhout en Margot Thuy werkt hij aankomend seizoen in Hotel Esprit Montagne. Perfecte combinatie met trailen in de bergen.
  • Ook Renske Dickhout kiest voor een seizoen in de Alpen en zal dus nog gerichter kunnen trainen. Zij deed al meerdere keren mee met EK's en WK’s en is kanshebber voor de titel bij de skyrace voor dames.

NK Vertical KM en NK Downhill VK

In de week van 4 t/m 10 juli vinden het NK Skyrunning Vertical KM en voor het eerst ook een NK Skyrunning Downhill VK plaats.

  • 5 juli - NK Skyrunning Vertical KM
    Voor de Vertical KM is dit hetzelfde parcours als afgelopen jaar voor het NK skyrunning vertical, dus 901D+ in 2.9km recht omhoog naar de top van de Pointe Haut Saix (FR).
  • 7 juli: NK Skyrunning Downhill VK
    Voor de Downhill VK gaan we naar Champéry (CH) en rennen we van de top van de Croix de Culet in 4.9km en 910D- naar beneden naar Champéry. Deelnemers kunnen met de gondel omhoog.

Aanmelden & meer informatie

Alles over Sky- & Trailrunning

Terug naar overzicht