MENU

Nederlanders mogen weer naar Alpenlanden

Vandaag is de versoepeling van de reisadviezen voor Europese landen ingegaan.

Van oranje naar code geel

Het reisadvies voor verschillende Europese landen is vanaf vandaag, 15 juni, van code oranje naar geel gegaan. Dat betekent dat reizen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken mogelijk zijn, maar dat er wel risico's blijven. Het is dus toegestaan om bijvoorbeeld weer naar België, Duitsland, Frankrijk en Italië te reizen. Ook Portugal, Zwitserland en Tsjechië staan op de lijst van toegestane landen. Het is de verwachting dat op 16 juni ook Oostenrijk op geel komt en dus weer open gaat voor Nederlandse toeristen.

Alpenlanden

Als je weer de bergen in gaat dan zal je rekening moeten houden met beperkingen en extra maatregelen. Zo zullen berghutten minder gasten kunnen ontvangen, zijn reserveringen verplicht en zullen extra hygiëne-maatregelen getroffen worden. Hoe je op vakantie kan gaan deze zomer lees je in de volgende artikelen.

Bergsportlanden openNaar de bergen in CoronatijdZelf op huttentocht

Georganiseerd op reis

Met alle maatregelen die in andere landen gelden tegen het coronavirus, zal dat ook van invloed zijn op onder andere het huttenleven. Vind je het ingewikkeld om dat nu zelf te organiseren? Ga dan deze zomer mee met een georganiseerde reis of cursus. Kijk dan op de site van Bergsportreizen. We hebben nog plek op een aantal reizen.

bergsportreizen

Neem voordat je op reis gaat kennis van het beleid en de regels op de bestemming, houdt je daarbij ook aan de voorschriften van het RIVM. Voorop staat dat je wijs op reis gaat.

wijs op reisnkbv-corona info