MENU

European Youth Cup Lead in Puurs

Een internationale jeugdwedstrijd in België geeft Nederlandse jeugdklimmers die niet in Oranje zitten, de mogelijkheid ook eens internationaal te klimmen. De European Youth Cup Lead in Puurs is aangemerkt als 'EYC in Nederland'. Dat betekent dat de afvaardiging van Jong Oranje wordt aangevuld met andere Nederlandse talentvolle jeugdklimmers.

In Puurs zijn er voor Nederlandse klimmers vier startplekken beschikbaar per sekse en leeftijdscategorie. De Jong Oranjeklimmers krijgen voorrang op de startplekken, maar kunnen worden aangevuld tot vier met klimmers die geen deel uitmaken van de selectie.

Meetmomenten

Voor de plekken die vrij zijn, worden klimmers uitgenodigd die in de nationale jeugdcompetitie tijdens twee meetmomenten de meeste punten halen. Tijdens Jeugd Lead 1 JAB en Jeugd Lead 2 JAB wordt gekeken naar het aantal behaalde punten bij elkaar opgeteld. Een eerste plek tijdens een van deze twee wedstrijden geldt dan als 100 punten, een tweede plek als 80, een derde 65 en zo telt het af.

Deelname aan de European Youth Cup Lead in Puurs is op eigen kosten. Wil je meer weten over het meetmoment of de mogelijkheid om mee te gaan naar Puurs? Mail dan naar het begeleidingsteam van het Nederlands Team via begeleidingsteam@nkbv.nl.