MENU

Deelnemers voor het Petzl NK Lead 2021 bekend

Op zaterdagavond 16 oktober vindt het Petzl NK Lead 2021 plaats in de klimhal van IVY climbing in Sittard. Nederlands beste klimmers strijden dan om de nationale leadtitel 2021.

Na een wedstrijdstop van 546 vond afgelopen zaterdag 28 augustus in Neoliet Utrecht de allereerste wedstrijd plaats, nadat de competitie door de COVID-19 maatregelen was stilgelegd. Het was de enige Lead wedstrijd voor seizoen 2021. Dit betekende dat de klimmers zich alleen via deze wedstrijd konden kwalificeren voor het Petzl NK Lead 2021.

De top 10 uit de nationale lead competitie

DAMES: HEREN:
Tiba Vroom Mark Brand
Amber Schiffeleers Paul Brand
Edith Savenije Don van Laere
Ellen Timmer Sander Jansma
Doenja Sinke Truong Ngo
Eva van Wijck Idse de Boer
Ysa Rakestraw Marijn Janmaat
Marianne van der Steen Iwan Pasveer
Klaar van den Beuken Joey Klein Koerkamp
Myrthe van de Pol Armen Shamelian

Petzl NK Lead 2021

Door de klimmers worden binnen een bepaalde tijd zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat. Routebouwers schroeven de grepen in de wand die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft spectaculair te worden! Ben jij erbij?

Ik ben erbij!

Werving wedstrijdkader

Met de start van het nieuwe seizoen, starten we ook met de werving van nieuwe wedstrijdvrijwilligers. Onze sport groeit en om genoeg en kwalitatief hoogstaande wedstrijden te kunnen organiseren, doen we al jaren een beroep op onze wedstrijdvrijwilligers. Deze toppers zijn onmisbaar en versterking is daarom van harte welkom! Zo verdelen we de inzetdruk en hebben we ook in de toekomst genoeg mensen om wedstrijden te organiseren. Ben of ken jij die klimfanaat met haviksogen die zich wil inzetten voor onze sport? Lees meer!

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws ontvangen over de nationale wedstrijdsport? We versturen zo'n 5 keer per jaar een wedstrijdnieuwsbrief met planningen, regel- en wedstrijdnieuws. Schrijf je in om niets te missen.

wedstrijdnieuwsbrief