MENU

Jij hebt de touwtjes in handen

Met de wedstrijdklapper in je hand kijk je naar de gespannen klimmer. Jouw haviksogen maken straks het verschil tussen een flash of een top in twee pogingen. Jij weet precies hoe je routes leest en waar tricky pasjes zitten. Als jury ben jij de wedstrijdtopper die de touwtjes in handen heeft. Maar ook als routebouwer, zekeraar of wedstrijdleiding ben je een onmisbaar onderdeel van de wedstrijdsport. Wil jij deel uitmaken van een echte wedstrijdcommunity? Een team dat professioneel en standvastig is waar het moet, maar één grote vriendengroep met een passie voor klimmen en boulderen zodra het kan? Lees dan vooral verder.

Routejury en Hoofdjury

Hoewel de klimsport geen sport is waarbij de jury beoordeelt hoe mooi iemand klimt, is het belangrijk dat het juryteam bij wedstrijden ervoor zorgt dat iedereen veilig en volgens de wedstrijdregels klimt.

Dit doe je als jury

Ontmoet een routejury

Ontmoet een hoofdjury

Zo word je jury

Wedstrijdleiding

De Jury is inhoudelijk verantwoordelijk voor het wedstrijdverloop. Als wedstrijdleiding ben je verantwoordelijk voor alles daaromheen. Zo ben je contactpersoon voor de Hoofdjury en Locatiemanager, zorg je voor de logistiek van materiaal van en naar de locatie en ben je ervoor verantwoordelijk dat elke vrijwilliger toegerust is om zijn/haar taak uit te voeren.

Wedstrijdleiding, iets voor jou!

Behalve de jury die inhoudelijke kennis van klimregels nodig heeft en de wedstrijdcoördinator die de spin in het web is tijdens de wedstijd, zijn er voor een klimwedstrijd nog veel meer mensen nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Elke wedstrijdvrijwilliger is onmisbaar. Behalve een belangrijke schakel tijdens wedstrijden, ben je onderdeel van een gezellig en professioneel wedstrijdteam

Zekeraar

Als zekeraar heb je letterlijk de touwtjes in handen tijdens een wedstrijd. Je bent de achtervang voor als de klimmer uit de route valt, maar zorgt er ook voor dat de klimmer soepel omhoog kan komen en niets merkt van het touw tijdens het bewegen.

zekeraar worden

Isolatiebewaker

Op tijd binnen zijn, telefoons inleveren en geen contact meer met de buitenwereld. Als isolatiebewaker zorg je ervoor dat elke klimmer en boulderaar met dezelfde informatie aan een route kan beginnen, zodat de wedstrijd eerlijk verloopt.

isolatiebewaker worden