MENU

Boulder 3 - geannuleerd

Door de huidige coronamaatregelen hebben de NKBV en boulderhal STERK Spoor de moeilijke beslissing genomen om Boulder 3 van de nationale bouldercompetitie te annuleren. Het mogelijk maken van de wedstrijd is door de aangescherpte maatregelen niet haalbaar.

Afsluiting van het jaar

Na lang wachten was 30 oktober eindelijk de aftrap van de bouldercompetitie. Het voelt al even geleden toen we weer voor het eerst in lange tijd met publiek mochten genieten van een bouldercompetitie. Ook bij de tweede boulderwedstrijd op 20 november was er geen gebrek aan enthousiasme ondanks het afwezige publiek. De aanwezige vrijwilligers en coaches zongen de deelnemers met luide aanmoedigingen naar de top. We hoopten het jaar af te sluiten met Boulder 3 bij boulderhal STERK Spoor. Helaas is het door de huidige omstandigheden niet haalbaar om Boulder 3 te organiseren. Een traantje pinken we weg bij het melden dat de laatste wedstrijd van het jaar is geannuleerd.

Uitstel, hopelijk geen afstel

De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot zondag 19 december. Dan bekijkt het kabinet in hoeverre meer beperkingen noodzakelijk zijn en of versoepeling een optie is. Zodra dit bekend is, bekijken we de mogelijkheden voor verplaatsing van de wedstrijd.

Nationaal meetmoment

Boulder 3 was één van de twee meetmomenten voor uitzending naar internationale wedstrijden in 2022. De commissie Wedstrijdsport kijkt de komende tijd naar een alternatief voor het nationale meetmoment. Dit kan alleen als de coronamaatregelen de komende weken niet verslechteren. Zodra meer bekend is over een alternatief, vind je de informatie op de website of wedstrijdsportnieuwsbrief.

Nagenieten van Boulder 1 & 2

Door de huidige ontwikkelingen vindt Boulder 3 wellicht niet plaats, maar dit houdt in dat we voor nu volop moeten genieten van de laatste twee wedstrijden.

Check het wedstrijdverslag voor Boulder 1 & Boulder 2.

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws ontvangen over de wedstrijdsport? Een aantal keer per jaar vind je een wedstrijdnieuwsbrief met planningen, regel- en wedstrijdnieuws. Schrijf je in en mis niets.

wedstrijdnieuwsbrief