MENU

5 tips uit de NKBV-webshop

Met afreizen naar de bergen moeten we nog even wachten, maar we kunnen wel dromen en nieuwe plannen maken. Je hoeft je niet te vervelen met deze vijf artikelen uit de NKBV-webshop.

1. Met uitzicht op de Ecrins

In deze gids staan 77 wandelroutes in de mooiste gebieden van de Haute-Alpes; De Franse Écrins, de Cerces met de Vallée de la Clarée en de Queyras. De routes in deze streek (met de meeste zonne-uren van de Alpen) variëren van makkelijke wandelingen voor families met kinderen tot toppentochten, trektochten en bivaktochten.
naar de gids

2. Klimmen in het Salzburgerland

In deze meer dan 500 pagina's tellende topo Best of Salzburger Land staan de mooiste routes in de Chiemgauer Alpen, Steinberge, Berchtesgadener Alpen, Hochkönig en de Hohe Tauern.

Bekijk deze topo

3. De Speeltuin van de Koningen

Verhalen van 500 jaar bergbeleving, alpinisme en klimmen, vanuit de Lage Landen. België heeft weliswaar geen bergen, maar de tientallen rotsen tot 100 meter hoog hebben veel illustere klimmers opgeleverd. Twee generaties van de Belgische koninklijke familie waaronder koningen Albert I en Leopold III waren fanatiek (berg)beklimmers daartoe mede geïnspireerd door beroemde alpinisten als Ernest de Solvay en Henri la Fontaine. De Speeltuin van de koningen, beschrijft de ontstaansgeschiedenis van de Belgische klim- en bergsport.

BESTEL de verhalen

4. Klimmen in het Okertal

Klimmen in de westelijke Harz is in de eerste plaats klimmen op graniete rotsen in de natuur. Diepe bossen en verrassend fantasierijke rotsen maken de Harz een van de mooiste Duitse lage bergketens. Naast volledig uitgeruste routes met bouten zijn er ook veel mixroutes. De focus ligt op eenvoudige en tussenliggende routes, maar er zijn ook tal van sportieve achtste- negende- en zelfs een handvol tiendegraads routes.

bekijk de topo

5. Bordspel Rifugio

Lekker knus spelletjes spelen is nu het devies. Rifugio is het bordspel voor bergliefhebbers bij uitstek, want de bedoeling is om je eigen berglandschap samen te stellen door nieuwe weides en bergtoppen te ontdekken.

rifugio in de webshop