MENU

12 Uur van Durnal blijkt pittige opdracht

De 7e editie van de 12 uur van Durnal is alweer een feit.

12 uur van Durnal

De 66 routes in Durnal zijn niet de hoogste, steilste of meest indrukwekkende van België, maar je kan wel proberen ze allemaal op één dag te klimmen! Elk jaar organiseren CAB, KBF en NKBV gezamenlijk een vriendschappelijke 'wedstrijd' met als doel om minimaal 1000 meter, of beter nog, alle routes op het massief van Durnal op één dag te klimmen.

1000 Hoogtemeters binnen 12 uur

De rots was nog wat vochtig van de regen van de voorgaande dag. Desondanks gingen 50 rotsklimmers van CAB, KBF en NKBV de uitdaging aan. Dat zou een pittige opdracht blijken, waarschijnlijk als gevolg van het ietwat klamme weer wat de vaart er uit haalde. Uiteindelijk slaagden 10 van de 25 touwgroepen er in om minimaal 1000 meter te klimmen.

Dit jaar was het niet mogelijk om voor de ultieme uitdaging te gaan om alle routes (1556 meter!) op het massief te klimmen. Als gevolg van het noodweer afgelopen juli was een deel van de wand instabiel geworden. Het record dat vorig jaar gevestigd werd staat dus nog altijd op 8 uur en 15 minuten.

De volledige uitslag vind je hier.

Op naar 2022

Heb je interesse om mee te doen? Schrijf je dan gelijk in voor de editie van volgend jaar. De datum is 10 september 2022, deze datum is onder voorbehoud.

Ik schrijf me in

Meer over klimgebied: Carrière de Durnal

Over Carrière de Durnal

Bedankt aan alle deelnemers en medewerkers. Tot volgend jaar!

Terug naar overzicht