MENU

Wedstrijdleiding bij klimwedstrijden

Waar de jury inhoudelijk verantwoordelijk is voor het wedstrijdverloop, is de wedstrijdleiding de echte spin in het web tijdens een klimwedstrijd.

Spin in het web

Waar is de wedstrijdleiding? Bij binnenkomst op de boulder/klimlocatie wordt door alle wedstrijdvrijwilligers als eerst gevraagd naar jou. Jij bent namelijk de contactpersoon voor de Hoofdjury en Locatiemanager. Je zorgt voor de logistiek van materiaal van en naar de locatie en bent ervoor verantwoordelijk dat elke vrijwilliger toegerust is om zijn/haar taak uit te voeren.

Voor de wedstrijd laad je de wedstrijdspullen in in de wedstrijdauto van de NKBV en neem je deze mee. Op de wedstrijddag breng je al het materiaal naar de locatie en overlegt met de Hoofdjury en locatiemanager voor de opbouw van alle wedstrijdspullen. Denk hierbij aan het klokkensysteem, het wedstrijd administratie systeem (WAS), de audio-installatie, beamer/ scherm voor resultatenweergave, de uitgaveplek voor rugnummer/scorekaarten, de jurycamera's, juryclipboards en routebordjes voor de Hoofdroutebouwer.

Tijdens de wedstrijd heb je iets meer rust; je ondersteunt de Hoofdjury, het WAS en het juryteam, maar kunt ook zeker lekker kijken naar de wedstrijd. Dat is prettig, want daarna kun je weer aan de bak.

Na de wedstrijd heb je een korte evaluatie over het verloop van alles om de wedstrijd heen en bespreek je eventuele verbeterpunten. Dan wordt het weer fysiek. Je bouwt alles af en ruimt op samen met het juryteam. Later breng je later de wedstrijdauto en materiaal weer terug naar het NKBV kantoor.

De ideale wedstrijdleiding

Belangrijk voor de functie van wedstrijdleiding is dat je zelfstandig en accuraat werkt. Je hebt daadkracht en organisatievermogen, bent integer en flexibel en boven alles een echte teamspeler!

Opleiding en ervaring

Om wedstrijdleiding te worden is het handig als je enige ervaring hebt in de wedstrijdsport, maar zeker niet noodzakelijk. Iedereen kan wedstrijdleiding worden. Het belangrijkst is het dat je het leuk vindt om een uitdaging aan te gaan en je wilt meehelpen de wedstrijdsport binnen de klimsport naar een hoger niveau te helpen. Je wordt ingewerkt door de NKBV Wedstrijdcoördinator.

Is wedstrijdleiding iets voor mij?

Krijg jij er energie van als een wedstrijd soepel verloopt als je samenwerkt met een team enthousiaste wedstrijdvrijwilligers? Wil jij verantwoordelijk zijn voor de blije deelnemers, jury, coaches en ouders tijdens en na afloop van de wedstrijddag? Dan is wedstrijdleiding iets voor jou.

ik wil wedstrijdleiding worden

Terug naar overzicht