MENU

WK Paraklimmen in Briançon

Van 15 t/m 17 juli vond het WK Paraclimbing plaats in Briançon. Vier paraklimmers verschenen hier aan de start: Mees Vooijs, Fedde Benedictus, Eva Mol en Renske Nugter.

Op maandag vond de medische keuring plaats, waarna op dinsdag (onder andere) de categorie van Mees (mannen met armamputatie AU2) moest klimmen. Op woensdag was de beurt aan Fedde, Eva en Renske in de categorieën RP1 en RP2.

Mees in de finale

Mees wist zijn eerste route te toppen en kwam in de tweede, zwaar overhangende route ver genoeg om het te schoppen tot een plekje in de finale later die avond. Mees klimt als eerste en weet de overhang goed uit te komen. Zo legt hij de lat hoog voor de volgende klimmers. Uiteindelijk is zijn prestatie genoeg voor een mooie vijfde plaats. Kijk Mees' finale terug:

Kwalificaties RP1 en RP2

Eva en Renske topten, samen met 14 anderen in hun categorie, de eerste kwalificatieroute op woensdag. De tweede kwalificatieroute was in de overhangende wand, en zou het verschil gaan maken. Eva klom naar een mooie 9e plaats bij haar WK debuut. Zelf zegt ze: “‘Het was mijn eerste WK, ondanks dat mijn categorie (dames RP1) door te weinig deelnemers helaas werd samengevoegd met RP2 ben ik meer dan tevreden met mijn resultaat (9de). Ik kijk terug op een geslaagd WK met uitdagende routes en een fantastische sfeer.“

Ook Renske klom haar tweede route in de dikke overhang. Ze zette een mooie prestatie neer en eindigde op plaats 10. Fedde klom beide kwalificaties op de zijkant van de wand, dus niet het overhangende gedeelte. In beide kwalificatieroutes weet hij het ver te schoppen: net onder de top valt hij eruit. Het sterke deelnemersveld betekent dat er maar liefst vijf mensen op de eerste plaats staan na de kwalificaties, met twee tops achter hun naam. Fedde legt beslag op de 11e plaats. Geen Nederlanders in de finale dus, deze tweede dag.

Meer paraklimmen

Het internationale wedstrijdseizoen is voor de paraklimmers voorlopig klaar, maar houd het Dutch Climbing Team in de gaten voor het laatste nieuws!

Facebook Instagram

Open training

Heb je een beperking, en wil je ook graag klimmen? Dat kan! Regelmatig organiseert het parateam een open training. De volgende open training vindt plaats op 11 september.

Meer info