MENU

Eerste deelnemers NJK Boulder bekend

Afgelopen zaterdag 13 april vond bij Monk Rotterdam de laatste wedstrijd plaats in de jeugd boulder competitie voor de jeugd JAB. De laatste kans om genoeg punten te verzamelen voor een plaatsing voor het NJK Boulder op 1 juni 2019.

Met 110 deelnemers was het flink druk in de hal. De Junioren trapten de dag af met hun kwalificatieronde. Het lukte Daan Kox om zeven van de acht boulders te toppen en zich zo als eerste te plaatsten voor de jongens Junioren finale later op de dag. Kaya van Haasteren topte vijf boulders, wat genoeg was voor een eerste plaatsing voor de finale bij de meisjes Junioren. Na de Junioren was het de beurt aan de Jeugd A. Bij de jongens lag de lat hoog met een minimum van 6 of meer tops nodig die nodig waren voor een plaatsing voor de finale. Paul Brand en Jens de Louw plaatsen zich beiden als eerste voor de finale door geen enkele top te laten liggen. Bij de meisjes A wist Pleun Frank als enige de acht kwalificatie boulders te toppen.

De Jeugd B mochten de kwalificatie ronde als laatste starten. Hier werden Gijs Kieboom en Amber Schiffeleers eerste in hun categorie. Om de wedstrijddag zo kort mogelijk te maken waren er weer twee finalesets gebouwd. Hierdoor konden de Junioren al starten met de finale terwijl de jeugd B aan hun kwalificatie startte.

Juniorenfinale

De meisjes Junioren startte als eerste met de drie finaleboulders. De zes finalisten hadden het zwaar in de finale. Uiteindelijk lukte het Ysa Rakestraw om een top te halen en een zone in het minst aantal pogingen. Hierdoor ging ze er met de winst vandoor, net voor Simone Gerritsen die één toppoging en twee zonepogingen meer nodig had. Bij de jongens Junioren ging Simon Boes met de winst vandoor in de finale. Het lukte hem om twee zones te halen in de uitdagende finale.

Jeugd A en B

Aansluitend aan de jongens Junioren startte de meisjes Jeugd A. Pleun Frank wist hier met de overwinning vandoor te gaan. Paul Brand wist bij de jongens Jeugd A als enige knap alle drie de finale boulders te toppen. Na het sluiten van de isolatie van de jeugd B kon het bouwteam starten met het schroeven van de nieuwe set finale boulders. Bij de meisjes Jeugd B ging Lisa Klem er voor de derde keer vandoor met het goud. Hoewel Sabina van Essen ook alle drie de finaleboulders flasht, werd ze tweede op basis van de kwalificatieronde.

Jongens Meisjes
Junioren Simon Boes Ysa Rakestraw
Jeugd A Paul Brand Pleun Frank
Jeugd B Kevin Peeters Lisa Klem

Volledige uitslag

NJK Boulder 2019

Voor de oudere jeugd is met deze wedstrijd bekend wie zal deelnemen aan het NJK Boulder 2019 op 1 juni. De eerste acht klimmers uit de nationale competitie per categorie plaatsen zich voor het NJK Boulder. 

Competitie-uitslag

Laatste wedstrijd

De jongere jeugd heeft nog één wedstrijd te gaan in de nationale jeugdbouldercompetitie. Boulder 4 CDE vindt plaats op 11 mei bij Monk Eindhoven.