MENU

Rotsonderhoud Dutch Rebolting Teams 2023-2024

In het afgelopen rotsonderhoudsseizoen (oktober 2023 t/m april 2024) is door de Dutch Rebolting Teams samen met CAB en KBF weer flink ‘gekuist’. Bijvoorbeeld in de klimgebieden Sy en Pont-a-Lesse. Welgeteld 350 werkdagen!

Paroi du Fond

In maart zag je het al voorbij komen in een filmpje met Rob Vermist van DRT Amsterdam: in Sy werd het massief Paroi du Fond klimklaar gemaakt. De wand is nog steeds niet volledig ingericht, maar met beleid kan er geklommen in deze rots. Intussen zijn er 25 routes ingericht op deze rots die gekenmerkt wordt door spleten en platen met subtiele kuiltjes en gaatjes. De topo is beschikbaar in de Tochtenwiki van Sy. Daarin kun je ook meer lezen over de waarderingen van de routes en waar je bij elke route op moet letten.

Spontin

Net ten oosten van Durnal ligt het plaatsje Spontin, waar een nieuw klimgebied is ingericht dat waarschijnlijk eind september open gaat. Met dank natuurlijk aan de Rebolting Teams, zowel uit België als Nederland. In Spontin zijn ook diverse mogelijkheden voor highlines ingericht. Genoeg te beleven dus in dit gebied, waarover je na de opening informatie vindt in de Tochtenwiki.

DRT Spontin DRT Spontin DRT Spontin DRT Spontin

Pont-a-Lesse

In Pont-a-Lesse is Castel 3 bevrijd van de oprukkende vegetatie. Het pad naar het massief toe is ook weer goed begaanbaar. En over een aantal jaar zal er een nieuwe klettersteig in Pont-a-Lesse gereed zijn. Er is door de Belgische en Nederlandse Rebolting Teams de afgelopen maanden al veel werk verricht, maar het zal nog lang duren voordat de route gereed is.

Tochtenwiki Pont-a-Lesse

La Friquette

Vlakbij de imposante Aiguilles de Chaleux ligt het kleine klimmassief 'La Friquette' in het hellingbos verscholen. Vanaf de top van de rots heb je een mooi uitzicht over dit rustige deel van de Lesse-vallei. Vermoedelijk werd hier in een ver verleden al geklommen, maar raakte het massief in de vergetelheid. Onlangs is de rots echter door de CAB nieuw leven ingeblazen. De losse rots is verwijderd en er zijn moderne haken en relais geplaatst. Je kunt hier nu een tiental routes in gematigde moeilijkheidsgraden klimmen.

Zie de Tochtenwiki van La Friquette voor meer informatie.

Rotsonderhoud, iets voor jou?

De DRT’s zijn altijd op zoek naar extra handen. Wil jij ook bijdragen aan het rotsonderhoud en samen met de andere mensen van de DRT’s heerlijke weken of weekenden beleven in de klimgebieden? Neem dan een kijkje op de pagina Onderhoud Klimgebieden en meld je aan!