MENU

Oudere leden toch weer op huttentocht in de Alpen

Veel NKBV-leden willen graag de bergen in, maar voelen zich door fysieke en/of medische omstandigheden onzeker over hun conditie. Ze twijfelen of ze dat nog wel aankunnen, terwijl dit vaak nog prima mogelijk is! Om deze leden te helpen, startte de NKBV vlak na de zomer het project Fit & Vitaal.

Ruim 100 leden meldden zich aan voor deelname aan het project en na een eerste selectie ging de groep op wandeldag in Kamerik. Inmiddels heeft er een tweede selectie plaatsgevonden en gaan we met een pilotgroep van twaalf deelnemers aan de slag om hen voor te bereiden op een onvergetelijke huttentocht in de Alpen.

Medische keuring

De groep zal de komende tijd (sport)medische keuringen ondergaan. Ze worden medisch en fysiek begeleid door de Medische Commissie i.s.m. NKBV 50 Plus. Daarnaast starten de persoonlijke trainingsschema's en ook de groepstrainingen. Op onze website en social media kanalen volgen wij de deelnemers en posten we regelmatig updates van onze eerste Fit & Vitaal groep.

Zelf Fit & Vitaal op reis

Dit jaar hebben we twee reizen ontwikkeld voor leden die graag de bergen in willen, maar dat liever wat rustiger aan doen. Deze reizen hebben een rustiger looptempo, de mogelijkheid tot meer rustdagen en aandacht voor looptechniek en blessurepreventie. Daarnaast worden er oefeningen gedaan om soepel te blijven en is er aandacht voor gezond eten. Eén reis is een standplaatstocht in de Haute Provence en de andere reis een huttentocht in de Vallee de Clarée.

Bergsportdag

Ben je geintereseerd in het Fit & Vitaal programma en wil je weten wat het allemaal inhoudt? Op de Bergsportdag 9 februari is er een lezing over het project en geeft de medische commissie alle benodigde informatie. (zaal 6-7 16.00 uur).

Meer info