MENU

Fit en Vitaal: selectie- en wandeldag in Kamerik

Dit weekend werd de eerste bijeenkomst van het project 'Fit en Vitaal' georganiseerd. Een wandeldag in Kamerik.

Fit en Vitaal is een project dat oudere leden begeleidt naar het maken van een huttentocht, waar ze dat door onzekerheid en/of fysieke problemen niet meer kunnen. Een uitgebreid voorbereidingstraject gaat ervoor zorgen dat 12 deelnemers in september 2020 weer een huttentocht maken.

Dat er behoefte is aan een dergelijk begeleidingstraject bleek wel uit de bijna honderd aanmeldingen voor Fit en Vitaal. Na een eerste selectie wandelden 30 deelnemers afgelopen weekend een mooie ronde door verhard en onverhard terrein rond Kamerik.

Wandeldag Kamerik

Tijdens de wandeldag presenteerde de NKBV het project, het verloop ervan en de rol van de medische commissie en NKBV 50 Plus. Na de presentatie stond er een wandeling van een uur op het programma om elkaar beter te leren kennen. Helaas kan niet de hele groep straks mee op reis. Er worden er 12 mensen geselecteerd die daadwerkelijk mee gaan op huttentocht. Voor diegene die zijn afgevallen zal er na afronding van dit project de kans zijn om alsnog deel te nemen aan een nieuw te ontwikkelen programma in 2021.

Fit en Vitaal

Het project Fit en Vitaal is in september 2019 gestart naar aanleiding van de annulering van verschillende deelnemers aan het Bergsportreizenprogramma. Onzekerheid over of men het niveau nog wel aankan en daardoor de groep op te houden in combinatie met fysieke problemen zijn hier veelal de oorzaak van. Met Fit en Vitaal wil de NKBV kijken waar het haar leden zo goed mogelijk kan ondersteunen om actief te blijven in de bergen. Wij geloven er immers in dat je een leven lang van de bergen kan genieten. Het project is een pilot waarna een dergelijk voorbereidingstraject en huttentocht hoogstwaarschijnlijk zal worden opgenomen in het reguliere aanbod van Bergsportreizen.

Wil je op de hoogte blijven van het project? Kijk op nkbv.nl/fitenvitaal.

Fit en Vitaal