MENU

Leadcompetite van start

Bijna twee jaar geleden vond de laatste wedstrijd plaats en nu, aanstaande zaterdag 28 augustus om precies te zijn, gaat eindelijk de nationale leadcompetitie weer van start.

Het leadseizoen zal er anders uit zien dan je gewend bent. Het bestaat namelijk uit slechts één in plaats van vier kwalificatiewedstrijden voor het Petzl NK Lead 2021. Zowel de senioren als de Jeugd JAB en Jeugd C hebben een keer de kans om zich te plaatsen voor het nederlands kampioenschap. De senioren dus aanstaande zaterdag bij Neoliet Utrecht. Jeugd Lead 1 JAB vindt plaats op zaterdag 11 september bij Mountain Network Noardwand, Jeugd Lead 1 CDE op zondag 12 september bij Mountain Network Nieuwegein.

bekijk de wedstrijdkalender

Doe mee aan het NK Lead

Zaterdag 28 augustus is een belangrijke dag voor de wedstrijdsport want dan worden de nationale wedstrijden hervat na een lange Corona stop. De senioren Lead wedstrijd bij Neoliet Utrecht (Lead 1) vormt als enige wedstrijd de nationale lead competitie 2021. Hierdoor is dit de plaatsingswedstrijd voor het NK Lead 2021 geworden. Normaal gesproken moet je aan de hele Lead competitie deelnemen om een startplek op het NK te bemachtigen en nu kan dat met slechts één mooi resultaat bij Lead 1. Aanmelden kan alleen vandaag nog!

Aanmelden kan hier

Bouldercompetite start eerder

De reden dat het leadseizoen dit jaar zo kort is, is dat het boulderseizoen vanaf dit jaar eerder zal beginnen en wordt verspreid over twee jaartallen. Door de planning van zowel het lead- als het boulderseizoen wat te verschuiven, sluit deze beter aan op het internationale wedstrijdseizoen. Op die manier kunnen leden van het Nederlands Team, zowel senioren als Jong Oranje ook meedoen aan de nationale competitie en nemen ze aan deze wedstrijden deel als voorbereiding op de internationale wedstrijden.

Werving wedstrijdkader

Met de start van het nieuwe seizoen, starten we ook met de werving van nieuwe wedstrijdvrijwilligers. Onze sport groeit en om genoeg en kwalitatief hoogstaande wedstrijden te kunnen organiseren, doen we al jaren een beroep op onze wedstrijdvrijwilligers. Deze toppers zijn onmisbaar en versterking is daarom van harte welkom! Zo verdelen we de inzetdruk en hebben we ook in de toekomst genoeg mensen om wedstrijden te organiseren. Ben of ken jij die klimfanaat met haviksogen die zich wil inzetten voor onze sport? Lees meer!

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws ontvangen over de nationale wedstrijdsport? We versturen zo'n 5 keer per jaar een wedstrijdnieuwsbrief met planningen, regel- en wedstrijdnieuws. Schrijf je in om niets te missen.

wedstrijdnieuwsbrief