MENU

Expeditie Academie traint op ijsmast in Arnhem

Net als zoveel Nederlanders, moesten de negen deelnemers van de NKBV Expeditie Academie hun trainingsactiviteiten in het buitenland on hold zetten. Gelukkig vriest het deze week hard en is het mogelijk om in Arnhem buiten bij de klimhal van Mountain Network te ijsklimmen.

Sportieve alternatieven

Normaal hadden de deelnemers aan de Expeditie Academie in de winter naar de Alpen afgereisd voor ski- en ijsklimtochten, maar nu was het zaak om in Nederland sportieve alternatieven zoeken om fit te blijven. Op 12 februari zijn zeven van de negen Expeditie Academie leden op en rond de ijswand te vinden. Uiteraard in groepjes van twee en op gepaste afstand van elkaar, maar wel een sterk staaltje ijsklimwerk demonstrerend. It giet verticaal oan in Arnhem, compleet met koek-en-zopie to go! Als wij niet naar de Alpen kunnen, dan halen we het alpinisme naar Nederland.

Ingewikkelde klus

Met Thomas Knoope heeft Mountain Network een ijsexpert aan haar zijde voor het ijsbouwwerk op de ligweide van de klimhal. Tegen een oude hoogspanningsmast die NUON jaren geleden aan het klimcentrum vlakbij de Rijnhal doneerde, wordt aan twee kanten as we speak het ijs opgespoten. Het maken van zo'n ijswand van 15 meter hoog, de hoogste ooit in Nederland, vergt veel geduld en aandacht, maar druppel voor druppel komt hij toch echt tot stand. Hoe lang de mast beklimbaar is, moet nog blijken en is sterk afhankelijk van het weer de komende dagen.