MENU

Eerste TOC Jaardag in Boulderstation Enschede smaakt naar meer

De allereerste TOC (Talent Opleiding Centra) Jaardag is een feit. Met foto’s en tekst blikken we terug op deze inspirerende klimdag in Boulderstation Enschede.

Wedstrijdsimulatie, fysieke tests, een shuttlerun en als afsluiting een mini collegetour met de Nederlandse topklimmers Amber Schiffeleers en Lisa Klem: dat was het programma van de jeugdige talentvolle klimmers die vanuit de drie TOC’s in Nederland (Twente, Rotterdam en Limburg) naar Enschede waren afgereisd. Voor meegekomen ouders was er een presentatie van Technisch Directeur Dick Boschman, hij vertelde hen over het topsportplan en de reis naar de wereldtop, een reis die acht jaar zou kunnen duren.

Fysieke tests TOC Jaardag 2023 © Paul Lahaye Boulderen TOC Jaardag 2023

Goolkate Fabriek

Een van de eerste haltes van de lange klimreis was dus op 23 september 2023 Boulderstation Enschede, dat op 30 september officieel pas de deuren opent. Op de tweede verdieping van de voormalig Goolkate Fabriek gingen de klimmers van de drie TOC’s alvast met de bakken, slopers en crimps aan de slag, een verdieping lager waren de fysieke tests. Onder andere Nikki van Bergen (bondscoach Jong Oranje) was daarbij aanwezig.

Van de wedstrijdsimulaties, fysieke tests en de afsluitende shuttlerun kon iedereen bekomen bij de collegetour met Amber Schiffeleers en Lisa Klem, die onlangs nog negende en twaalfde werden op het Jeugd WK Boulder in Seoul. Lisa en Amber beantwoordden vragen over zenuwen, eetpatronen en ambities. Amber zei op wedstrijddagen altijd maar honger te hebben, terwijl Lisa aangaf te tekenen tussen de wedstrijden in en volgend seizoen eens een wedstrijd wil winnen. Zij gaven zo een mooi slotakkoord aan de TOC Jaardag in Enschede.

Shuttlerun TOC Jaardag 2023 Collegetour Amber en Lisa

Op naar meer

Deze TOC Jaardag was de officiële aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen, dat op 14 oktober begint met een seniorenwedstrijd Boulder in Monk Hilversum. Als het aan Dick Boschman ligt, wordt ieder jaar het seizoen zo afgetrapt. “Dit smaakte echt naar meer. Ik was erg onder de indruk van het enthousiasme en de energie bij trainers, ouders én bij de klimmers. Dat maakte het een mooi symbolisch begin van de reis de we de komende jaren gaan maken. Een vervolg gaat er zeker komen met volgend jaar meer deelnemende TOC’s die nu in oprichting zijn.”

Meer over TOC's