MENU

Bergsportreizen.nl onthult Winterreizen voor het komende seizoen

Goed nieuws voor de winterliefhebbers die staan te popelen om hun voeten in de sneeuw te zetten! Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV, heeft zojuist het winterprogramma voor 2023/2024 gelanceerd. Hoewel de zomer net voorbij is, is dit hét moment om te dagdromen over wat je deze winter gaat beleven. Of je nu kiest voor een toerski- en freeride-winterweek of liever de stilte van de besneeuwde landschap opzoekt tijdens sneeuwschoenwandeltochten.. Ontdek nu alle winterreizen op bergsportreizen.nl.

Ontdek het winterprogramma

Sneeuwschoenwandeltochten

Stel je voor: wandelen door een winters landschap onder een stralend blauwe hemel, omringd door glinsterende poedersneeuw. Ver weg van de drukte en de bewoonde wereld. De sneeuw dempt alle geluiden, en het enige wat je hoort is het knisperen van de sneeuw onder je voeten. Dat is bergwandelen, maar dan met sneeuwschoenen aan je voeten. Tijdens je sneeuwschoentocht wandel je ver weg van de geprepareerde pistes en ben je grotendeels op jezelf aangewezen. Uiteraard zorgt onze deskundige leiding voor de nodige begeleiding tijdens je sneeuwschoenavontuur.

Weidsuitzicht over een besneeuwd berglandschap. Zie 8 sneeuwschoenwandelaars in de verte door een sneeuwveld lopen Zie een sneeuwschoenwandelaar bergafwaarts naar beneden lopen. Hij gaat op een hoog tempo dus je ziet sneeuw opspatten. In de achtergrond zie je twee naaldbomen.

We bieden verschillende soorten reizen aan, variërend van sneeuwschoenwandel huttentochten waar je van hut naar hut wandelt en zo het uitgestrekte gebied verkent tot sneeuwschoenwandel standplaatsreizen waarbij je geen zware rugzak hoeft te dragen en al je energie kunt bewaren voor het sneeuwschoenwandelen. Ben je nieuw in de wereld van het sneeuwschoenwandelen en wil je je eerste stappen in de sneeuw zetten? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de sneeuwschoenwandel basiscursus te volgen. Hier leer je verschillende looptechnieken, zoals traverseren en lopen in poedersneeuw, zodat je zelfstandig eenvoudige sneeuwschoentochten kunt maken.

Ontdek Sneeuwschoenwandelen

Toerskitochten

Stap op je ski's en zet de eerste sporen in de maagdelijke sneeuw. Ver weg van de drukbezochte pistes klim je naar de besneeuwde toppen om vervolgens door de verse poedersneeuw af te dalen. Bij toerskiën gebruik je geen skiliften; je 'wandelt' op eigen kracht omhoog met behulp van speciale bindingen en stijgvellen. Als je nog nooit eerder op toerski's hebt gestaan, kun je een toerski introductiecursus volgen om je op weg te helpen. Voor degenen die al bekend zijn met off-piste terrein, bieden we off-piste techniek basiscursussen en off-piste techniek gevorderdencursussen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Als je spectaculaire tochten wilt maken, sluit je dan aan bij een van onze toerski huttentochten. Voor deze huttentochten heb je toerski-ervaring nodig. Het is een fijne manier om op sportieve wijze de natuur op hoogte te beleven. Het niveau van de tochten is onderverdeeld in licht, middelzwaar en zwaar. Wil je graag rustiger aan doen, kies dan voor een toerski standplaatstocht. Bij deze standplaatstochten maak je dagtochten vanuit een vaste hut.

Na een geweldig succes gaan we dit jaar door met de Toerski en Freeride Winterweek. Onder leiding van enthousiaste deskundige NKBV-instructeurs en vanuit een gezellige hut ga je samen met anderen op pad. De samenstelling van jouw groep en de tochten die je gaat maken worden dagelijks op het niveau en wensen van de groep afgestemd. Dino en Louise vertellen je graag meer over hun ervaringen tijdens de Toerski en Freeride Winterweek van vorig jaar.

Toerski en freeride winterweekErvaringsverhaal toerski en freeride week

IJsklimcursussen

IJsklimmen is klimmen onder ijzige omstandigheden, met een klimgordel om, helm op, stijgijzers en ijsbijlen in de aanslag. Je trotseert bevroren watervallen tijdens een avontuurlijke wintervakantie. IJsklimmen is een uitdagende manier van klimmen. Als je wil kennismaken met ijsklimmen, volg dan een van onze basiscursussen ijsklimmen. Voor meer ervaren klimmers bieden we gevorderdencursussen aan.

Basiscursussen ijsklimmen gevorderdencursussen ijsklimmen

je ziet een man ijsklimmen op een waterval

Voor degenen die graag willen oefenen met ijsbijlen voordat ze de natuur in gaan is er een drytool workshop. In deze 2½ uur durende workshop leer je de mogelijkheden van je ijsbijlen kennen, specifieke drytooltechnieken en hoe je drytoolroutes klimt. De routes zijn met speciaal hiervoor ontworpen drytoolgrepen gebouwd.

Workshop drytoolen

Workshops lawinekunde

Bereid jezelf goed voor op je winteravonturen en volg een cursus lawinekunde. Na afronding ben je je beter bewust van de risico’s buiten de piste, kun je een lawinebericht lezen en analyseren en met een methode het lawinegevaar bepalen. Zo ga je bewust en goed voorbereid de bergen in.

Workshop lawinekunde

Voorbereid op winteravontuur

Ontsnap deze winter aan de drukte en verken de bergen in kleine groepen met deskundige leiding. Of je nu kiest voor skiën, sneeuwschoenwandelen of toerskiën, een paar dagen of 1 week, de sneeuw vergt fysieke voorbereiding. Dus bereid je lichaam voor met oefeningen en geniet van een avontuurlijke winter in de bergen.

Fit de winter in

Bergsportreizen.nl

Bergsportreizen is de reisorganisatie van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) en biedt een uitgebreid aanbod aan bergsportavonturen. Al meer dan 100 jaar organiseren wij bergsportactiviteiten naar bekende en minder bekende bergbestemmingen.


Ontdek BERGSPORTREIZEN

Terug naar overzicht