MENU

50 aanmeldingen voor Open NK Paraklimmen 2019

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse klimsport, organiseren we komend weekend voorafgaand aan het Petzl NK Lead 2019, het Open NK Paraklimmen.

"Bij klimmen is een beperking, geen beperking", zei paraklimmer Renske Nugter al in 2012 in een interview met Hoogtelijn. In steeds meer klim en boulderhallen zijn protheses of rolstoelen dan ook geen vreemd beeld meer. En zo denken de ruim vijftig deelnemers aan het Open NK er ook over. In tien categorieën gaan de klimmers met elkaar de strijd aan.

Buitenland

Omdat het een Open NK is, mogen klimmers uit het buitenland ook deelnemen. Binnen de internationale klimwereld zijn wedstrijden voor paraklimmers nog schaars en daarom stellen de meeste landen hun nationale wedstrijden open voor buitenlandse klimmers. Daarvan wordt gretig gebruik gemaakt. Behalve zeven klimmers uit de nationale selectie en nog twee Nederlandse paraklimmers, doen er uit elf landen nog ruim veertig klimmers mee.

bekijk alle deelnemers

Kom ook!

Kom je de paraklimmers ook aanmoedigen? Het Open NK Paraklimmen 2019 vindt plaats vlak voor het Petzl NK Lead 2019, dat ook bij Ivy Climbing in Sittard wordt gehouden. Een mooier pre-event is er bijna niet! Toegang is gratis en de finale start om 14:30 uur.

Programma

08:30 Aanmelden open
09:00 Aanmelden gesloten
10:00 Start kwalificiaties voor alle categorieën
13:00 Einde kwalificaties voor alle categorieën
14:00 Isolatie sluit voor finalisten van alle categorieën
14:30 Start finales
16:00 Einde finales en prijsuitreiking

meer over paraklimmen