MENU

Marecottes; mini-Alaska in Zwitserland

Steile wanden met sneeuwruggen. Het Zwitserse plaatsje les Marecottes heeft de bijnaam ‘mini-Alaska’.

In het westen van Wallis - Zwitserland, ligt het kleine plaatsje les Marecottes. Een klein familie skigebied met welgeteld drie liften. Ondanks de drie liften (of misschien ook wel dankzij) is het gebied een bekende naam binnen de freeridewereld. De vormen van bergen zijn dusdanig bijzonder dat het de bijnaam ‘mini-Alaska’ heeft. Steile wanden met sneeuwruggen, ’spines’ tref je hier aan in goede winters. 

Naast klasse freerideterrein kent de Marecottes streek veel skitour mogelijkheden. Achter de hoogste top van het gebied ‘Le Luisin’ kijk je op les Dents de Midi - de twee kilometer lange bergrug met zijn kenmerkende vormen. In het achterland - zuidkant van Dents de Midi vind je een berghut - Refuge des Dents du Midi. De hele omgeving is een ware speeltuin voor skitour liefhebbers. Op alle helling van de windroos zijn mogelijkheden in een oogstrelende setting. Voordeel van deze streek is ook de bereikbaarheid vanuit Nederland. 

Paul en ik kozen voor de Luisin couloir. Via de col van le Luisin win je hoogte via het achterland. Net onder de top van Le Luisin ligt de verborgen entree...

 

Drone: Jabbo Smulders / muziek: Floris Regoort / edit: Paul de Groot
Ski & foto's: Paul de Groot & Koen Bakkers