MENU

Freeride ontdekkingstocht door Sankt Anton

De freeridemogelijkheden rondom St. Anton am Arlberg zijn eindeloos. Koen Bakkers en twee freeride vrienden gingen er op ontdekkingstocht.

Een epische sneeuwwinter voor Oostenrijk dit jaar. Afreizen naar het hart van de Alpen werd het logische plan. Een groep van drie skiërs (Paul de Groot, Koen Bakkers, snowboard Irian van Helfteren) die allen op een eigen manier compleet bevlogen zijn van veel tijd doorbrengen in de bergen. We waren alledrie geen echte Oostenrijkkenners, maar de freeridemogelijkheden rond om mighty St Anton am Arlberg riepen. Wat, waar en hoe nog allemaal onbekend.

Magisch landschap

In een kleine week troffen we een magisch landschap. De ultieme condities van meters sneeuw, koude pow en midwinter zon. Een netwerk van freerideroutes met aangrenzend adembenemend spicy terrein. Met stiekeme ambities en tegelijkertijd ingetogen verwachtingen waren we vertrokken. Reizend door het skidomein werden we stilaan verbluft van wat we hier aan troffen. Condities waren all time. Opgezogen door het skileven, waren we van dageraad tot zonsondergang op ontdekkingsreis. Gevoed door alles wat ski-avontuur mooi maakt. 

Een kort filmproject van Paul de Groot, Koen Bakkers en getalenteerde skier en filmmaker Loic Isliker. Als verbeelding voor onze gedeelde obsessie naar skiflow. 
 

Met dank aan St Anton am Arlberg & Arlen Lodge Hotel