WEDSTRIJDSPORT


Jorg Verhoeven, foto: Tim van der Linden

De NKBV organiseert jaarlijks meerdere sportklimwedstrijden. Klimmers uit het hele land en van alle niveau's en leeftijden doen mee aan regionale- en nationale klim- en bouldercompetities.

Nationale wedstrijden
De NKBV organiseert in samenwerking met Nederlandse klimhallen nationale competities voor jeugd en senioren. Er zijn competities in de disciplines lead en boulder.

De beste klimmers van de jeugdcompetities en de seniorencompetities gaan door naar de Nederlandse kampioenschappen die één keer per jaar plaatsvinden. Dit zijn grote evenementen waar veel publiek bij aanwezig is.

NK Boulder
NK Lead

De Series (voorheen Regionale Competitie)
Klimhallen, klimverenigingen en de NKBV-regio’s organiseren met ondersteuning van de NKBV de Series door het hele land. Deze competities zijn gericht op alle klimmers van beginners tot gevorderd met als doel lekker veel leuke routes klimmen en wedstrijdervaring opdoen op je eigen niveau. Ook zorgt de Serie voor betere aansluiting en doorstroming van klimmers naar de landelijke wedstrijden. Lees welke Series er bij jou in de buurt zijn.

Inschrijven
Via de knop 'inschrijven' in de rechter zijbalk op deze pagina kun je je aanmelden voor Nationale wedstrijden en De Series. Bekijk de handleiding voor het aanmelden via het Wedstrijd Administratie Systeem (WAS).

Schoolklimcompetitie
Verspreid door het hele land doen basisscholen mee aan de Nationale SchoolKlimCompetitie. Kinderen uit groep 7 worden uitgenodigd om kennis te maken met sportklimmen in de klimhal. Onder begeleiding van gekwalificeerde klim-instructeurs krijgen de kinderen les in het klimmen in de hal. Tijdens de les worden er leerlingen geselecteerd die de school mogen vertegenwoordigen bij de stads- regionale- en misschien zelfs landelijke finale. Lees meer.

Commissie wedstrijdsport en juryleden
De Commissie Wedstrijdsport (CWS) is een NKBV-beleidscommissie met een bepalende en adviserende rol op het gebied van de wedstrijdsport. De commissie bepaalt bijvoorbeeld de te hanteren wedstrijdformats, geeft advies over noodzakelijke afwijkingen van de internationale wedstrijdregels en plaatsingscriteria voor bijvoorbeeld de NK’s. Lees alles over de Commissie Wedstrijdsport en juryleden.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?