Zeven Nederlanders naar WK ijsklimmen

01 Februari 2017 11:17:48

Op het  UIAA Wereldkampioenschap IJsklimmen komend weekend in Frankrijk wordt Nederland vertegenwoordigd door maar liefst zeven ijsklimmers. Marianne van der Steen, Line van den Berg, Dennis van Hoek, Frank de Haan, Ferdinand Schulte, Erik van den Goor en Jorian Bakker gaan de strijd aan met ijsklimmers van over de hele wereld.

Op 4 en 5 februari is de ijstoren in het Franse Champagny-en-Vanoise de arena waar de internationale ijsklimtop strijdt om de wereldtitels Lead en Speed. Lead is de discipline van het ijsklimmen die draait om het zo hoog mogelijk klimmen in zeer moeilijke ijsklimroute. Daarbij is lenigheid, kracht en inzicht van een deelnemer belangrijk. Bij speed gaat het erop wie het snelst de 25 meter hoge ijstoren beklimt.Deelnemers

Op zaterdag vinden de kwalificaties en halve finales plaats. Zeven Nederlandse ijsklimmers verschijnen aan de start. Bij de dames wordt Nederland vertegenwoordigd in zowel de lead discipline door Marianne van der Steen (32, Heerjansdam) en de Amsterdamse Line van der Berg (24). Dennis van Hoek (29, Heerjansdam), Frank de Haan (25, Arnhem), Ferdinand Schulte (39, Amersfoort), Jorian Bakker (26, Amsterdam) en Erik van den Goor (46, Eindhoven) komen uit in beide kwalificatierondes.

Finalekansen
Voor Nederlands kampioenen Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn halve finaleplaatsen zeker haalbaar. Dat bewezen ze al in de World Cup Ice Climbing in het Zwitserse Saas Fee, waar ze vorige week tot zowel de lead (Marianne) als de speed (Dennis) finale doordrongen. Sinds oktober traint het team behalve op de bevroren watervallen in Zwitserland en Oostenrijk, op de drytoolwand Kalymnos in Utrecht, waarop de atleten oefenden in ijsklimroutes zonder echt ijs.

Halve finale Lead:


Finale Lead:


Finale Speed:


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?