Twaalf jeugdtitels geboulderd in een weekend Enschede

13 Maart 2018 08:35:24

Afgelopen weekend was de vernieuwde boulderhal van Cube in Enschede het toneel van beide Jeugd Boulder 3-wedstrijden. Op zaterdag klommen de Junioren, Jeugd A en Jeugd B, en op zondag waren de jongste jeugd C, D en E aan de beurt. De bouwers hadden een mooie set boulder geschroefd in verschillende klimsteilen. Hierbij hielden ze rekening met de afwezigheid van klimmers van Jong Oranje.

Jeugd B
De winst in de Jeugd B jongensfinale ging naar Simon van de Sande, jeugdklimmer van Monk Eindhoven. Hij wist als enige een top te behalen in de eerste boulder. Deze boulder bestond uit verschillende modules die op een positieve wand waren geschroefd. Hierin moesten de finalisten de juiste positie en lichaamsspanning vinden om boven te komen. Simon lukte het uiteindelijk om in zijn vierde poging de juiste bewegingscombinatie te vinden en toe te passen. Bij de meisjes Jeugd B finale ging de winst naar Manon Knops, jeugdklimmer bij ES Onsight Klimtalenten (de Enschedese Sportklimvereniging). Manon topte de drie finale boulders, waarbij ze de eerste twee boulders flashte. In de derde boulder had ze uiteindelijk vier pogingen nodig om tot een top te komen.

Jeugd A
De finale van de Jeugd A werd bij de jongens gewonnen door de Groninger Gregor Struwe. Struwe behaalde in de finale drie tops, waarbij hij de tweede boulder, een waar kunstwerk, flashte. Mette van Liempd won overtuigend bij de meisjes A, ze had zich als enige met acht tops geplaatst voor de finale. De drie finale boulders werden door haar dan ook met overmacht geflasht.

Junioren
De finale bij de Jeugd Junioren werd bij de jongens gewonnen door Gidion van Doorn, van team Grip te Nijmegen. Gidion flashte de eerste twee boulders en met de laatste boulder had hij beduidend meer moeite. Hier had hij uiteindelijk zes pogingen voor nodig om de top te bereiken. Julia van den Goor ging er met de winst vandoor bij de meisjes Jeugd Junioren. Na een telleurstelling in de eerste boulder (geen score) herpakte ze zich en lukte het haar om de tweede boulder in drie pogingen te toppen. De derde boulder was voor alle finalisten te uitdagend, het lukte Julia toch om de bonus in de eerste poging te bemachtigen.

Bekijk de volledige uitslag en een foto-impressie van Sytse van Slooten.

Jongste boulderjeugd
Zondag was het de beurt aan de Jeugd C, D en E categorieën. Met een deelnemersveld van in totaal 96 deelnemers was het een gezellige drukte. De tien flash boulders waren met zeer veel zorg gebouwd door het bouwteam. Met een meetlat werden de boulders nog gecheckt op lengte.Jeugd E
Bij de meisjes E wist Alysha Mulder, van team Mountain Network, alle tien de boulders te flashen. Simon Tse ging er met de winst vandoor bij de jongens E. Het lukte hem om acht boulders te toppen in tien pogingen. Hierin liet hij Louk van den Bosch net achter zich, die de acht boulders in zestien pogingen had geklommen.

Jeugd D
De winst bij de jongens D ging naar Finn van den Elst. Het lukte Finn om zeven boulders te toppen. Dit deed hij in elf pogingen. Bij de meisjes D was het spannend. Uiteindelijk ging Tessa Robichon er met de winst vandoor. Het lukte haar om negen van de tien boulders te toppen in vijftien pogingen, net één poging minder dan Bibi Hamers.

Jeugd C
Ferbe Verburg van team Ayers Rookies won bij jongens C, door acht van de tien boulders te toppen. Het verschil met de nummer twee was één bonus meer. De winst bij de meisjes C ging naar Zoë Goossens van team Kids on the Block uit Tilburg.

Bekijk de volledige uitslag en een foto-impressie van Sytse van Slooten.

Afsluiting jeugd bouldercompetitie op 24 maart voor de Junioren, Jeugd A en Jeugd B bij RijnBoulder in Arnhem en op 7 april voor Jeugd C, D en E bij Block013 in Tilburg.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?