Tukhut geopend vanaf 20 juli

06 Juli 2018 12:56:17

Wie vakantieplannen heeft in de Belgische Ardennen, is deze zomer van harte welkom in de Tukhut. We zijn geopend vanaf 20 juli t/m 26 augustus. De Tukhut is de 30 jaar oude NKBV-Berghut in Sy, ongeveer 45 kilometer ten zuiden van de stad Luik. Door de prachtige ligging is de hut, pal aan de rivier de Ourthe, is het een ideale uitvalsbasis voor fietsers, klimmers, wandelaars en kanoërs.

   
Wandelen in de omgeving van de Tukhut. Foto: Zout Fotografie

Klimmen
Sinds dit voorjaar zijn de bovenstroomse massieven van Sy officieel heropend. Dat betekent dat je op een steenworp afstand van de hut lekker kunt klimmen op de massieven Rochers du Banc en Cathédrale. Vergeet hiervoor niet je Klimjaarkaart mee te nemen.

Wandelen of fietsen
In de NKBV-Tochtenwiki vind je enkele mooie fiets- en wandeltochten vanuit en rond Sy. Neem snel een kijkje of er een tocht voor je bij zit, of plan je eigen route.

Verblijf en overnachting
De hut beschikt over een goed uitgeruste keuken waar je een eigen maaltijd kunt bereiden, maar je kunt natuurlijk ook uit eten in één van de restaurants in de buurt. Er zijn 44 bedden verdeeld over vier kamers. NKBV leden kunnen van de Tukhut gebruik maken tegen een zeer laag tarief. Zij kunnen tevens een introducé meenemen. Meer info over reservering en tarieven.

 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?