Tim Reuser en Vera Zijlstra openen seizoen met winst

17 Januari 2017 17:26:40

Afgelopen zondag 15 januari, werd bij Cube Bouldergym in Enschede het wedstrijdseizoen 2017 geopend met de eerste wedstrijd uit de nationale bouldercompetitie. Tim Reuser en Vera Zijlstra voeren na dit weekend de ranglijst aan.

Zware boulders
Bij de heren ging de competitie meteen vol van start en werd er hard strijd geleverd voor de zes beschikbare finaleplaatsen. Nick ten Hoopen legde beslag op de zesde finaleplek met slechts één bonuspoging verschil met Remmelt Dirksen, die ondanks vijf prachtige flash tops de finale dus aan zich voorbij zag gaan. Opvallende finalisten in deze zware strijd waren Max van der Heijden en Max Deelen die beide dus blijkbaar een mooie progressie hebben gemaakt. In de finale ging de winst overtuigend naar Tim Reuser. Finaleboulder 1, een rijtje zwarte mega slopers, bleek te zwaar voor alle finalisten. In de tweede finaleboulder maakte Tim het verschil door deze als enige te toppen met een flash. De derde boulder bleek beter te doen; Vijf van de zes finalisten, behalve Max van der Heijden, wisten deze traverse naar een bol, gevolgd door een mantel op deze bol te toppen. De vierde en laatste boulder had een gemene eindgreep die alleen door Tim Reuser werd gehouden en opvallend genoeg ook door Max van der Heijden. Het seizoen werd dus geopend met een spannende en enerverende heren finale. 

Vera heerst 
De dames klommen hun finale samen met de heren. In het eerste damesprobleem werd hard geknokt maar niemand kreeg de kleine witte randjes om de steile hoek onder controle. Totdat Vera Zijlstra zich op het strijdtoneel begaf. Met ogenschijnlijk gemak klom ze naar de eindreep. Eigenlijk was op dat moment de finale al beslist. De tweede boulder was een vouwprobleem dat door vier finalistes werd opgelost. Het derde probleem kunnen we kort over zijn; dat bleef een probleem. Ook Vera wist niet de benodigde lengte te vinden. De vierde en laatste boulder had een hoop in zich, van een subtiel inspring sprongetje tot krachtig afblokwerk. Een aantal finalistes wist tot de eindgreep te komen maar slechts eentje kreeg er controle over. Inderdaad Vera Zijlstra waardoor de toeschouwers unaniem de conclusie konden trekken dat Vera nog altijd de beste boulderaarster van Nederland is!
 
 
Op de NKBV-fotopagina staat een chronologisch fotoverslag van de finale waarmee de beschreven boulders voor een groot deel te bekijken zijn. Sytse van Slooten maakte een album op Facebook.
 
De tweede wedstrijd uit de nationale bouldercompetitie vindt plaats op zaterdag 18 februari bij Monk Eindhoven.

 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?