Oekraïners blijken het sterkst in Sterk

04 April 2017 13:44:21

Twee Oekraïnse klimmers wonnen afgelopen zaterdag Boulder 4 bij Sterk in Utrecht. Hoewel Sergii Topishko en Jenya Kazbekova zich niet konden kwalificeren voor het NK Boulder 2017 in Amsterdam, klommen ze op 1 april samen met Ronalds Rugens (LAT) en Kipras Baltrunas (LTU) als gastklimmers mee tijdens de afsluitende wedstrijd in het nationale bouldercircuit. Dit ter voorbereiding op het komende World Cup seizoen dat komend weekend van start gaat in het Zwitserse Meiringen.

Jenya Kazbekova had geen enkel probleem met de boulders in de damesfinale. Moeiteloos flashte ze door alle problemen. Ook Julia Meijer wist wel raad met de boulders en had alleen in de derde boulder een extra poging nodig om haar tweede plek veilig te stellen. Ook Lynn van der Meer klom een prima wedstrijd. Opvallend genoeg noteerde Lynn juist in de derde boulder haar beste score door deze te flashen met een mooie derde plek als eindresultaat.

De heren hadden zichtbaar moeite om de internationals uit Oost Europa tegestand te bieden. Alleen Tim Reuser kon goed meekomen door in drie boulders dezelfde score te noteren als de uiteindelijke winnaar Sergii Topishko. Het verschil voor de winst werd in de tweede boulder gemaakt die Sergii netjes flashtte terwijl Tim hier vier pogingen voor nodig had. Tim eistte daarmee de tweede plek op en wist daarmee Rolands Rugens achter zich te houden wat op zichzelf een topprestatie te noemen is want Rugens is regelmatig in World Cup finales te zien.
 
Bekijk de volledige uitslag.
 
Met de uitslag van Boulder 4 is ook de competitie eindstand bepaald. Deze is gewonnen door Tim Reuser en Julia Meijer die dankzij haar goede prestatie afgelopen zaterdag, Ysa Rakestraw op de valreep voorbij streefde in het klassement. 

NK Boulder 2017
Ook is met het afsluiten van de competitie bekend welke 12 heren en 12 dames zich geplaatst hebben voor het NK Boulder 2017 dat op 8 juli in de Apollohal in Amsterdam plaatsvindt als onderdeel van de Urban Sports Week Amsterdam.
 
Bekijk een foto-impressie:

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?