Leadcompetitie geopend met Lead 1 in Nieuwegein

16 Mei 2017 13:45:20

Afgelopen zondag 14 mei vond de aftrap plaats van de nationale leadcompetitie in Nieuwegein. Hoofdroutebouwer Sam van den Vorstenbosch had behoorlijk zijn best gedaan met als resultaat dat de 36 deelnemers aan Lead 1 prachtige routes kregen voorgeschoteld. 

Buitenkans
Bij de dames lagen er kansen, want met de afwezigheid van Nikki van Bergen kon er eindelijk eens gefantaseerd worden over een nationale zege. Deze ging zondag uiteindelijk naar Elisabeth Keijzer, die in de finale haar hoofd koel hield en gecontroleerd tot vlak onder de top klom. Lynn van der Meer moest genoegen nemen met een eervolle tweede plek. Elsa Doornbos klom ook een sterke finale wat haar de derde plaats opleverde.

Herentoppers 
Bij de heren waren er minder buitenkansjes te verzilveren met de huidige Nederlands kampioen Tim Reuser en oud international Elko Schellingerhout. Beiden topten de twee kwalificatieroutes. In de finale klom Tim Reuser solide naar zijn derde top van de dag. Elko had de eer om de wedstrijd af te sluiten en klom stijlvol door alle lastige passages en viel vlak onder de top in het touw wat hem de tweede plek opleverde. De derde plek ging zondag naar junior Nigel Armino.

De leadcompetitie wordt op 3 september voorgezet bij Mountain Network Amsterdam.

 
Bekijk een foto-impressie: 
 


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?