Eerste geplaatsten voor het NJK Lead 2017 zijn bekend!

09 Oktober 2017 16:13:02

De winnaars van de laatste en beslissende wedstrijd van de nationale jeugd lead competitie zijn bekend. Leto Cavé en Sam Swalue winnen bij de Jeugd B, Zeno Schaekers en Laura Knops winnen Jeugd A en Mark Brand en Lynn van der Meer namen de beker mee naar huis bij de Junioren. 

In de jongens B categorie won Leto Cavé (Team Mountain Network) net zo overtuigend als de drie voorgaande wedstrijden waardoor hij ongeslagen de competitie wint. Bij de meisjes B was het een spannende strijd voor zowel de dagzege als de competitieoverwinning tussen Isabelle van der Heijden van West Coast Climbing en Sam Swalue van Top Climbing Twente. Met slechts een plusje verschil werd ging de zege naar Sam Swalue.

Zeno Schaekers van Team Mountain Network ging in de Jongens A categorie met de winst naar huis terwijl ES Onsight klimtalent Laura Knops haar goede vorm van afgelopen wedstrijden wist door te trekken met een overtuigende overwinning bij de Meisjes A.

Bij de Junioren moest de countback regel uit de kast worden gehaald om een overwinnaar aan te kunnen wijzen. Zowel Mark Brand (Team Mountain Network) als Nigel Armino (IVY Climbing) kwamen tot de laatste (dubbel)greep onder top waardoor de score in de voorronde besliste dat Mark de wedstrijd won. Lynn van der Meer is bij de junioren dit seizoen een klasse apart en klom zaterdag zonder noemenswaardige concurrentie naar haar vierde zege van het jaar.

Bekijk: 

Hier vind je een foto impressie van de wedstrijd. 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?