Deelnemers NJK Boulder bekend

09 April 2018 09:41:35

De wedstrijd Jeugd Boulder 4 CDE in het volle Block 013 in Tilburg betekende afgelopen weekend het einde van de nationale jeugd bouldercompetitie. Daarmee zijn ook de deelnemers uit de C-Jeugd bekend voor het NJK Boulder 2018. 

Jeugd Boulder 4 CDE

Op 21 april wordt bij Monk Rotterdam voor de tweede keer op rij het NJK Boulder georganiseerd. Per jeugdcategorie doen de acht hoogstgeëindigde klimmers uit de nationale competities mee. Benieuwd wie dit zijn? Bekijk dan de startlijsten in het Wedstrijd Administratie Systeem (WAS) Hier vind je ook het tijdschema.

In een paar categorieën staan negen deelnemers in plaats van acht Dit komt omdat er een paar gedeelde achtste plaatsen waren in de competitie eindstand. Dat betekent dat beide klimmers zich hebben geplaatst.

Opzet
Het NJK Boulder is iets veranderd qua opzet. Vorig jaar waren er twaalf wedstrijdcategorieën. Dat zijn er dit jaar nog maar acht. Dit komt omdat de Jeugd D en Jeugd E categorieën geen NJK meer hebben. Dit besluit is genomen op advies van de Commissie Wedstrijdsport, een 5-koppige commissie die de NKBV adviseert over beleidsmatige zaken rondom de wedstrijdsport. In 2015 werden de D en E categorieën voor het eerst toegevoegd aan de jeugdkampioenschappen. Na drie seizoenen is dit onlangs geëvalueerd en heeft de commissie besloten dat het toch verstandiger is om deze jonge wedstrijdklimmers alleen een nationale competitie aan te bieden.

EYCB
Dit jaar is het NJK Boulder extra spannend. Wie namelijk in de top-3 eindigt van elke categorie, mag op 2 en 3 juni meedoen aan de European Youth Cup Boulder bij Bouldercentrum Delfts Bleau in Delft. Zo kun je je, ondanks dat je geen deel uitmaakt van de Nederlandse selectie, toch een keertje meten met internationaal bouldertalent! Lees meer over de EYCB in Delft.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?