BergsportAwards winnaar David Bacci op XSAC reünie

02 November 2017 08:24:26

Afgelopen jaar beklim hij de Cerro Torre via de Ragni-route, waarvoor hij een BergsportAward ontving. Dit jaar vertelt hij erover tijdens zijn lezing op 11 november op de jaarlijkse reünie van de Ex Studenten Alpen Club (XSAC) in Utrecht.

Aan de hand van spectaculaire beelden en video's neemt David je mee in zijn klimcarrière bij de MaasSAC en grote beklimmingen in de Alpen: Matterhorn Noordwand, Eiger Noordwand, Mont Blanc, Dru Noord Couloir. 

Patagonië
David Bacci beleefde in de winter van 2016 een bijzonder succesvol seizoen in Patagonië. Hij beklom als 1e Nederlander de Cerro Torre via de Ragni-route (90 graden+, M4, 900 m) samen met de Zwitser Luca Godenzi. Daarnaast deed hij de eerste herhaling van de erg lange en moeilijke Ragni-route op de Oostwand van de Fitz Roy (7A, M4 1300 m) samen met de Italiaan Matteo della Bordella. Ze beklommmen de route in 3 dagen, grotendeels vrij.Alaska
In 2017 beklom David succesvol Denali  (6190 m) via de Slovak Direct Route in Alaska. De route wordt gekenmerkt door zware omstandigheden en grote technische moeilijkheden. Bovendien is verder klimmen de enige manier om uit de route te komen.

Aanmelden
Kom naar de XSAC Reünie en geniet mee van de indrukwekkende beelden die deze beklimmingen hebben opgeleverd. Meld je voor 6 november aan via xstudentenalpenclub@gmail.com. De aanmelding is bindend, mede in verband met inkoop van de catering.

Programma

  • 17.00 - 18.30 uur: ontvangst en borrel
  • 18.30 - 20.00 uur: diner buffet
  • 20.00 - 20.30 uur: bestuursintermezzo
  • 20.30 uur: lezing en aansluitend borrel

Kosten

Leden:

  • Diner + Lezing: € 30,-
  • Lezing: gratis voor XSAC leden

Niet leden

  • Lezing: € 15,-
  • Diner ( + lezing): € 45,-

Word direct lid voor € 15,- en heb je toegang tot de najaarsreünie en alle door de XSAC gecoördineerde activiteiten.

Locatie

Academiegebouw - Huiskamer Universiteit Utrecht - de Faculty Club
Achter de Dom 7, 3512 JN Utrecht

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?