Acht kersverse jeugd boulderkampioenen

23 April 2018 16:46:40

Bij Monk Rotterdam vond afgelopen zaterdag 21 april het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulder 2018 plaats. Tijdens het kampioenschap waren acht nationale jeugdtitels te verdelen onder vier leeftijdscategorieën. De wedstrijd bestond uit één finaleronde met vier onsight boulders waarvoor de deelnemers, die zich via de nationale jeugd bouldercompetitie hadden geplaatst, vijf minuten klimtijd per boulder kregen om het probleem op te lossen.

De C-Jeugd opende het NJK. Bij de jongens wist Ferbe Verburg als enige de vierde boulder te toppen, waarmee hij de titel naar zich toe trok. Het zilver ging naar Boris van Asselt en Jouke Visser pakte de bronzen medaille. Bij de meisjes eistte Noor Witte haar derde bouldertitel overtuigend op door alles te flashen. Liz Buur (zilver) en Zoë Goossens (brons) topten ook alle boulders maar hadden daar wat extra pogingen voor nodig.
 
Meisjes-B klimsters Lisa Klem en Lies van Raaij leverden een bloedstollende titelstrijd. Deze werd na vier boulders beslist op één bonuspoging minder voor Lies, die daarmee de strijd won. Lisa pakte het zilver. Brons was er voor Amber Schiffeleers. Bij de Jongens-B was bijna net zo spannend tussen drie Jong Oranje klimmers. Drie jongens topten drie keer. Ynze Visser deed dit in 5 pogingen wat hem zijn tweede titel opleverde. Paul Brand legde met zeven pogingen beslag op het zilver en Iwan Pasveer pakte met tien pogingen het brons.
 
Oudere jeugd
De Jongens Jeugd A titel ging overtuigend naar Jong Oranje klimmer Jens de Louw, die alle vier de boulders wist te toppen. Leto Cavé, ook uit het Nederlands Team, greep in de tweede boulder net naast de eindgreep waardoor hij met drie tops genoegen moest nemen met een tweede plek. De derde plek ging met één top naar Tycho van Straaten. De meisjes A strijd werd in de laatste boulder beslist. Na drie boulders ging Isabelle van der Heijden aan kop. Maar Pleun Frank, vers in Jong Oranje, had een prachtige flash in de laatste boulder, waarvoor Isabelle vijf pogingen nodig had om de weg naar de top te vinden. Hierdoor ging de titel naar Pleun. Isabelle pakte het zilver. Mette van Liempd legde beslag op het brons, mede dankzij ook een top in de laatste boulder.
 
Nederlands Team klimster Julia Meijer sloot bij de Junioren stijlvol haar jeugdbouldercarriere door met drie tops overtuigend haar tweede jeugdtitel binnen te halen. Laura Knops en Ysa Rakestraw, ook uit Jong Oranje, kwamen er onderling niet uit waardoor ze beide op een tweede plaats eindigden. Jong Oranje klimmer Don van Laere pakte op vergelijkbare wijze zijn vierde en laatste jeugd bouldertitel bij de jongens door ook drie boulders te toppen. Gidion van Doorn werd tweede en Zeno Schaekers werd derde.
 
Bekij kook een fotoverslag van het NJK Boulder 2018: 

NJK Boulder 2018

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?