MENU

Ontdek Zuid-Tirol op grote hoogte met uitdagende tochten

Of je nu het Stilfser Joch National Park, UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten of de Pfunderer Berge wilt ervaren, de Italiaanse regio Zuid-Tirol heeft een tocht voor iedereen.

Meerdaagse bergwandelingen met lange afstanden zijn een perfecte manier om de stress van het dagelijkse leven achter te laten en de routes op grote hoogten brengen uitdaging op elk niveau. Geniet tijdens een tocht van het uitzicht op de rijke natuur en de bijzondere bergen. Een reis naar Zuid-Tirol is er een om nooit te vergeten, daarom vertellen we je graag meer over drie van onze favoriete ervaringen.

Ortler High Mountain Trail

In de Italiaanse Alpen is op 3.000 meter hoogte de Ortler berggroep te vinden. Deze bergketen strijkt van de Zuid-Tiroolse Vinschgau vallei helemaal tot de Veltlin vallei in Lombardijen. Het hoogtepunt is de Ortler berg die in Zuid-Tirol staat, met een hoogte van maar liefst 3.905 meter. Hier vinden wandelaars extreme uitdaging, want vastberadenheid, een goede conditie en de juiste uitrusting zijn een vereiste om het gletsjer deel van de berg te overwinnen.

De Ortler High Mountain Trail is ongeveer 119,5 km lang en biedt een unieke ervaring in de natuur. De tocht is verdeeld in zeven fasen, die elk in zes tot acht uur kunnen worden voltooid. De afzonderlijke etappes kunnen ook worden ondernomen als eendaagse wandelingen om de grote diversiteit aan lokale fauna en flora in het Nationaal Park Stelvio te verkennen. De ideale reistijd voor bergwandelaars is tussen juni en september, met milde temperaturen en helder zicht voor een uniek panoramisch uitzicht op de gletsjers van de Ortler berggroep. Bezoekers wordt aangeraden om de tocht met een gids te ondernemen.

Dolomites UNESCO Geotrail

De architect Le Corbusier beschreef de Dolomieten als de mooiste architectuur ter wereld en voor berglegende Reinhold Messner zijn het de mooiste bergen ter wereld. Ontdek de bijzondere geologische kenmerken van de Dolomieten in tien etappes tijdens de Dolomites Unesco Geotrail.

De uitgestrekte alpenweiden en steil oplopende rotswanden maken al lang indruk. Ze werden de ‘bleke bergen’ genoemd door de lokale bewoners totdat avonturier Déodat de Dolomieu ontdekte dat ze een rots vormden die anders was dan die van de omliggende bergen. Deze buitengewone bergketen, die sindsdien onderzoekers van over de hele wereld heeft aangetrokken, is vernoemd naar Dolomieu.

Sinds 2009 staan ​​de Dolomieten op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De opvallende rotsformaties bieden niet alleen een adembenemend decor, maar onthullen ook rotslaag voor rotslaag, een fascinerende geschiedenis. De Dolomites UNESCO Geotrail vertelt je hoe in een periode van meer dan 200 miljoen jaar de bergen van vandaag zijn ontstaan ​​uit een tropische zee met atollen, vulkanen en koraalriffen. De wandeling voert van de Bletterbachschlucht kloof bij Bolzano/ Bozen door het hart van de Dolomieten naar Sesto/ Sexten in het Hochpustertal.

Hufeisen Tour

De Hufeisen Tour is een zevendaagse wandeling door de Sarntaler Alpen. Voor bergbeklimmers gaat de tocht door een zeer rustiek gebied dat grotendeels aan de natuur is overgelaten. In Zuid-Tirol wordt dit gezien als heilige grond. De naam zegt het al, deze tocht bewandel je in de vorm van een hoefijzer.

De route loopt in het hart van Zuid-Tirol langs alpenweiden, over toppen en passen en over ongerepte paden. Wandelaars en klimmers worden beloond met een fantastisch uitzicht op de Dolomieten, de Zillertaler Alpen, de Stubaier Alpen, de Ötztaler Alpen, de Ortlerregio en de Brentagroep. De klassieke hoefijzertocht begint in de oostelijke Val Sarentino/ Sarntaler Alpen, beslaat zeven of acht etappes en kan met de klok mee of tegen de klok in gelopen worden. Daarnaast is de tocht ook toegankelijk vanaf verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over wandeltochten in Zuid-Tirol hier.

Gebiedsinfo Zuid Tirol

Gebiedsinfo Zuid Tirol

Zuid-Tirol heeft zo veel prachtige plekken, dat het teveel is om op te noemen. Het voordeel is dan weer dat het eigenlijk overal mooi wandelen is. We nemen je mee.

ONTDEK ZUID-TIRO