MENU

Jeugdboulderaars trappen nationale competitie af

Afgelopen weekend kwamen de Jeugd JAB en Jeugd CDE in actie tijdens de eerste wedstrijden in de nationale boulder competities.

Fit publiek

De Campus in Den Haag en Block 013 in Tilburg waren op 26 en 27 januari het toneel voor de eerste twee nationale boulderwedstrijden voor de jeugd. Met maar liefst 167 aanmeldingen was zaterdag bij de Jeugd JAB de drukste dag. Een lange dag ook, waarbij een superspannende kwalificatieronde resulteerde in zes finalisten per categorie. Hun wachtte drie mooie finaleboulders, gebouwd door de bouwers van De Campus. De finale ging werd geklommen in het IFSC halve finale format voor WorldCups. Daarbij heeft de klimmer vijf minuten de tijd heeft om de boulder te toppen. Na deze vijf minuten krijgt de klimmer vijf minuten rust. Om daarna te starten met de tweede boulder, etc..

Van de lengte van de dag was bij het publiek weinig te merkten; onder luide aanmoeding wisten de volgende zes klimmers naar de hoogste podiumplek te klimmen:

Jongens Meisjes
Junioren Daan Kox Ysa Rakestraw
Jeugd A Leto Cavé Pleun Frank
Jeugd B Gijs Kieboom Lisa Klem

Alle vaardigheden uit de kast

Hoewel zondag de 'rustigere' dag was dit weekend, was het een drukte van belang bij Block013 in Tilburg. 110 deelnemers uit de Jeugd CDE kregen elk tien boulderproblemen voorgeschoteld. De boulders gingen van 'plaatboulders' tot 'springboulders'. De jeugd werd uitgedaagd om al hun bouldervaardigheden uit de kast te trekken. Na een drie uur durende ronde waren de winnaars bekend; de deelnemers die de tien boulders het beste hadden geklommen. Hierbij wordt er gekeken naar het aantal tops, het aantal zones, het aantal toppogingen en als laatste het aantal zonepogingen. Een voor de jeugd een nieuwe manier van scoring die voor deze zes winnaars het beste uitpakte:

Jongens Meisjes
Jeugd C Siem Ploeg Noor Witte
Jeugd D Tyler Brandt Tessa Robichon
Jeugd E Vincent van Hage Geke Havermans

Volgende wedstrijd

Komend weekend zijn de senioren aan de beurt tijdens Boulder 1 bij Monk Rotterdam. De jeugd reist op 16 en 17 februari naar Cube Enschede voor de tweede wedstrijd in de jeugdcompetities. 

 Bekijk alle wedstrijden