MENU

Week van de Bergsport tot en met zondag

De eerste digitale Week van de Bergsport is in volle gang. We hebben tot en met zondag een mooi programma voor je in petto. Tom Randall en Andy Cave geven op vrijdag van 19.30-21.00 uur een live lezing vanuit Engeland over de Lakeland Classic Rock Challenge.

Goed om te weten is dat je tot en met zondag 21 maart gebruik kan maken van de online event omgeving.

Ga naar het event

Lakeland Classic Rock Challenge

De Lakeland Classic Rock Challenge is een samenvoeging van de vijftien meest uitdagende routes in de regio uit het iconische boek: Classic Rock van Wilson. Met een lengte van meer dan 50 kilometer, 70 pitches en meer dan 4000 hoogtemeters is dit een extreme prestatie die alleen voor de meest fitte atleten haalbaar is. Na de lezing kun jij je vragen aan Tom Randall stellen.

Bergsportreizen

Heb je de workshops van Bergsportreizen al gevolgd? Wat dacht je van een hutten-, of gletsjertocht, of een alpiene cursus. Kortom voor elk wat wils. De workshops van Bergsportreizen bekijken kan tot en met zondag. Laat je inspireren en wie weet zien we je deze zomer in de bergen!

Alpiene cursussen - Ben jij klaar voor een alpiene carrière?

Met de alpiene cursussen van Bergsportreizen zet je je eerste alpiene stappen. Of je nu jong bent of op leeftijd, alleen of met je gezin, beginner of doorgewinterde alpinist. Alpien Instructeur Ronald vertelt je er meer over.

Alpiene jeugdcursussen - Ben jij klaar voor een alpiene carrière?

Voor de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar organiseren we jeugdcursussen. Met de alpiene jeugdcursussen van Bergsportreizen zet je je eerste of tweede alpiene stappen. Alpien Instructeur Ronald vertelt je er meer over.

Hutten- en gletsjertochten

Als je de bergen echt wilt beleven en je wilt onderdompelen in de bergwereld, ga je op huttentocht. Een huttentocht is een meerdaagse trektocht door de bergen waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Tijdens deze lezing neemt tochtleider Mieke Souverein je mee in de wereld van hutten en gletsjers.

Basiskampen: nieuwe ervaringen

Al jaren een groot succes bij Bergsportreizen: de basiskampen! Waarom kiezen zo veel leden voor deze vakantie? Welke bergsporten kun je tijdens deze vakantie beoefenen? Is er tijd voor ontspanning? Basiskamp coördinator Ernst van der Leij vertelt je er alles over.

Sportklimmen – Jezelf overtreffen in de rots

Sportkliminstructeur Regien Winnubst neemt je mee in wereld van het sportklimmen. Welke cursussen kun je volgen bij Bergsportreizen om het te leren? Hoe kun je je goed voorbereiden? Het komt allemaal aan bod!

Nog veel meer!

We hebben een super tof programma voor je. Hier een kleine greep uit de lezingen die je nog kunt bekijken. Maar log zeker in op het Week van de Bergsport platform, want er is nog zoveel meer te zien.

Ontdek Trentino!

De bergfanaten onder ons weten het al langer, Italië is de ultieme speeltuin voor bergsporters en bergwandelaars. Hier hoef je je geen dag te vervelen. Bekijk de inspirerende lezing van de verschillende gebieden in Trentino.

Van klimhal tot big wall

De meeste Nederlandse klimmers ontdekken de sport in de klimhal. Maar buiten lonken de rotsen. Ook voor Rob Gietema begon de klimsport in de hal. Wat begon met single-pitch sportklimmen, mondde uit in een rope solo beklimming op Half Dome in Yosemite. Rob neemt je mee.

Huttentocht in het Dachsteingebergte

Met een inspirerend en boeiend verslag van een huttentocht in het Oostenrijkse Dachsteingebergte brengt SNP Natuurreizen je alvast in de stemming. Wie het Dachsteingebergte kent, denkt dan vooral aan de steile, 1.000 meter hoge rotswanden met glooiende almweides aan de voet ervan. Maar er is nog veel meer te ontdekken.

Meiden in de bergen - huttentochten

In de bergen zijn vaak volop groepjes vrienden te zien die eropuit trekken. Veel minder vaak zijn het vriendinnen die samen de bergen in trekken of een huttentocht maken. Tijd om daar verandering in te brengen! Hoe tof is het om samen met andere meiden een huttentocht te maken!

Canyoning – hoe begin ik eraan?

Canyoning combineert de fun van het waterpretpark met de technische skills uit de speleo- en klimsport in een wonderschoon natuurlijke omgeving. Nieuwsgierig? Volg de lezing en kom meer te weten waar je het kan doen, wat je ervoor nodig hebt en welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Hoe word je IML’er

Wat is een International Mountain Leader en waarom zou je met een IML-er op pad gaan? Als je gave tochten in de bergen wilt maken, kun je op pad met een IML-er. Een International Mountain Leader is een professionele wandelgids voor in de bergen. Aspirant IML-ers Lucas Visker en Joanne Wissink gingen langs bij drie Nederlandse IML-ers. Ze vroegen hen alles over het vak.

Nog niet aangemeld?

Dat kan nog, je bent tot en met zondag welkom op deze eerste digitale Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

Ga naar het event