MENU

Wat zijn jouw winterplannen?

Kraakheldere lucht, knisperende sneeuw en rode wangen van de kou. Heerlijk, de winter komt eraan. Wat zijn jouw plannen? Bergsportreizen heeft een aantal fantastische reizen en cursussen voor je klaar staan. Of je nu wilt sneeuwschoenwandelen, toerskiën of ijsklimmen. Zo geniet je optimaal van deze winter.

Rust, stilte en natuur op sneeuwschoenen

Ben jij hiernaar op zoek dan is sneeuwschoenwandelen iets voor jou! Eigenlijk is het bergwandelen, maar dan in de sneeuw. En onder je bergschoenen draag je speciale sneeuwschoenen, zodat je makkelijk door de wondere witte wereld kunt stappen. Een unieke ervaring ver weg van de bewoonde wereld.

Basiscursus: je eerste stappen

Als je ooit hebt gedroomd van het verkennen van besneeuwde landschappen en het ontdekken van de wonderen van de winterwildernis, dan is een basiscursus sneeuwschoenwandelen de ideale eerste stap op weg naar je alpiene winteravontuur. Tijdens de cursus leer je niet alleen de basisprincipes en -techniek van het sneeuwschoenwandelen, maar ook belangrijke theoretische kennis, zoals lawinekunde en tochtenplanning. Daarnaast krijg je inzicht in het gebruik van lawineveiligheidsuitrusting, lawinepiepers, schoppen en sondes, die van onschatbare waarde zijn in noodsituaties. Zo stomen wij jou klaar om straks zelfstandig eenvoudige sneeuwschoentochten te maken.

5-daagse basiscursus in de Stubaier Alpen

Fijne dagtochten

Elke dag maak je een andere mooie tocht door de sneeuw, waarna je telkens weer terugkeert naar dezelfde fijne accommodatie. Zo kun je je zware rugzak lekker thuis laten en met je dagrugzak op pad gaan.

Vanaf 1 adres

Huttentocht door de sneeuw

Wil je jezelf iets meer uitdagen? Ga dan mee op een sneeuwschoen huttentocht. In meerdere dagen trek je van hut naar met alleen de hoognodige bagage in je rugzak. En elke dag geniet je van een ander uitzicht.

Ga mee van hut naar hut

IJzige klimavonturen

Klimgordel om, stijgijzers en ijsbijlen in de aanslag. Ben jij een fervent klimliefhebber en zou je dit ook wel eens in de winter willen uitproberen? Dan nemen wij je mee naar betoverende bevroren watervallen. Het vraagt wel andere kennis, materiaal en vaardigheden dan in de zomer.

IJsklimmen voor beginners

Tijdens de basiscursus leer je de basisbeginselen van het klimmen op ijs, hoe je ijsbijlen plaatst, en hoe je moet zekeren. Maak kennis met verschillende stijgijzertechnieken, standplaatsbouw en ijsboren. Na deze cursus kun je een of meerdere touwlengtes voorklimmen en ben je klaar voor een gevorderdencursus ijsklimmen.

Basiscursussen ijsklimmen

Voor gevorderden

Wil je je techniek verbeteren en meer ervaring opdoen dan kun je na de basiscursus ook de cursus voor gevorderden volgen. De nadruk ligt op het voorklimmen in tot maximaal WI4 graads routes. In uitdagende routes verbetert je techniek tijdens het naklimmen. Je frist je zekerings- en reddingstechnieken op en besteedt aandacht aan terugtochtmethodes.

Ik wil mee

Avontuur op toerski’s

Ver weg van de geprepareerde pistes klim je naar witte toppen, waarna je door de verse poedersneeuw naar beneden suist. Zonder skiliften te gebruiken op avontuur in het besneeuwde berglandschap. Want in plaats van dat de lift je naar de top van de berg tilt, ‘wandel’ je op eigen kracht naar boven. Op ski’s met stijgvellen en speciale bindingen. Wie nog nooit op toerski’s heeft gestaan, volgt een kennismakingsworkshop in SnowWorld Zoetermeer of gaat mee op introductiecursus. Voor wie het off-pisteterrein al bekend is, hebben we een basiscursus of gevorderdencursus om je skills uit te breiden. Wil je liever gewoon spectaculaire tochten maken? Ga dan mee op standplaatstocht of huttentocht.

Je eerste stappen op stijgvellen

Droom jij van een off-piste avontuur op ski’s ver weg van de bewoonde wereld? Dan is een introductiecursus iets voor jou! Tijdens deze cursus maak je kennis met toerskiën, alle technieken, het gebruik van toerskivellen en oefen je het zoeken van een slachtoffer met een lawinepieper. Na de introductiecursus heb je een basis gelegd voor je toerskicarrière.

Alle reizen in één oogopslag

Toerski en Freeride Winterweek

Deze populaire reis, waarbij je, samen met andere NKBV-leden, het toerskiën en freeriden ontdekt, bestaat nu ook in een compacte 5-daagse variant. Onder leiding van professionele NKBV-instructeurs verbeter jij je kennis en je techniek. En dat allemaal in een prachtige omgeving, een ontspannen sfeer en met mensen die net zoveel passie voor de sport hebben als jij.

Winterweek compact

Toeren met je dagrugzak

Prachtige tochten maken op je toerski's, zonder zware rugzak. Zo kun je al je energie bewaren voor de skitoer. Genieten! Met een winterse standplaatstocht maak je dagtochten vanuit een berghut of comfortabele accommodatie. Hier keer je aan het eind van de dag weer terug.

ZIN IN DAGTOCHTEN

Van hut naar hut

Een dagtocht in de bergen is fantastisch. Toch beleef je de bergen pas echt als je meerdere dagen van hut naar hut trekt. Alleen de hoognodige bagage in je rugzak. Tijdens een huttentocht geniet je van de ongerepte schoonheid die het berglandschap je te bieden heeft. Een skitocht met elke dag een andere afdaling met een ander uitzicht. Gaat het al kriebelen?

Huttentochten op toerski’s

Professionele begeleiding

Alle reizen worden gemaakt onder de professionele begeleiding van International Mountain Leaders en UIAMG berggidsen.

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking

De NKBV-reisverzekering hebben we speciaal voor onze leden ontwikkeld. Onze verzekering biedt dekking off-piste met of zonder gids.

lees hier verder