MENU

Wat zijn jouw winterplannen?

Kraakheldere lucht, knisperende sneeuw en rode wangen van de kou. Heerlijk de winter komt eraan. Wat zijn jouw plannen? Bergsportreizen heeft een aantal fantastische reizen voor je klaar staan.

Leer over lawinekunde en sneeuwkunde

Heeft het sneeuwschoenwandelvirus je te pakken, maar voel je je nog onvoldoende uitgerust om zelfstandig meer uitdagende of meerdaagse huttentochten te ondernemen? Dan is deze cursus sneeuwschoenwandelen in Frankrijk een mooie opstap. Onder leiding van IML Lauren Vliegen maak je zes dagen lang sneeuwschoentochten in de Haute Savoie. Je leert over lawinekunde, sneeuwkunde, tochtplanning, risico- management en oriëntatie in de winter.

naar de basiscursus

De mooiste wintertochten

International Mountain Leader Peter Mienes is kind aan huis in de Haute Savoie en neemt je mee op zijn mooiste wintertochten. Je komt op plekken waarvan je niet voor mogelijk had gehouden dat je daar kunt sneeuwschoenwandelen! De tochten voeren over verschillende bergkammen vanaf waar we een prachtig uitzicht hebben op het Meer van Genève en de grote Zwitserse gletsjermassieven! Teruggekomen in het hotel is het heerlijk genieten van de wellness faciliteiten of een drankje bij de open haard. Deze reis is een en al verwennerij! De tochten, tijdens de sportieve winter verwenweek in de Haute Savoie, zijn geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren sneeuwschoenwandelaar.

ik wil mee

Weidse panorama's in glooiend terrein

De Queyras staat bekend om zijn vele zonuren, maar ook om de overvloedige sneeuwval en de authentieke bergdorpjes. Je komt prachtige eeuwenoude huizen en zonnewijzers tegen in het dorpje Saint Véran. En vrijwel elke dag wordt een doorsteek gemaakt waardoor je kunt genieten van afwisselende landschappen en uitzichten. Ook een nacht in de knusse refuge de la Blanche ontbreekt niet tijdens deze sneeuwschoen huttentocht. Met sneeuwschoenen en een lichte rugzak loop je in zes dagen van hut naar hut door de Queyras. Sneeuwschoenwandelen in dit prachtig gebied is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Sneeuwschoen huttentocht

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Iedereen die kan wandelen, kan ook sneeuwschoenwandelen. Eigenlijk is sneeuwschoenwandelen gewoon wandelen in de bergen, maar dan op sneeuwschoenen en bergen vol sneeuw. Een wintersport voor iedereen, van jong tot oud.

lees hier verder

Eerste stappen op toerski's

In Kühtai gaan de liften tot bijna 2500 meter en heb je zo toegang tot glooiende hellingen voor je eerste stappen op toerski's. Je skitechniek wordt flink bijgeschaafd, zowel op als naast de piste. Daarna richten je je op toerskitochten. Je slaapt op 1948 meter hoogte in de Dortmunderhütte, net buiten Kühtai.

Naar de introductiecursus

Winterweek

Ga mee met de eerste Toerski en Freeride Winterweek: ontmoet andere NKBV-leden en ontdek toerskiën en freeriden of verbeter je kennis en kunnen. Alles in een ontspannen sfeer vanuit een gezellige berghut, met een groep NKBV-ers, onder leiding van NKBV-instructeurs en een Nederlandse berggids.

Naar de winterweek

Toerskiparadijs

De prachtig gelegen Sesvennahütte ligt in een toerskiparadijs, op de grens met Zwitserland. Vanaf de hut zijn veel tochten mogelijk en ook twee kortere toerskitochten op een dag is een optie. Met een winterse standplaatstocht maak je fantastische dagtochten vanuit een berghut of comfortabele accommodatie.

zin in dagtochten

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking

De NKBV-reisverzekering hebben we speciaal voor onze leden ontwikkeld. Onze verzekering biedt dekking off-piste met of zonder gids.

lees hier verder