MENU

Tweede editie Open NK Paraklimmen

Zondag, 17 oktober, is de tweede editie van het Open NK paraklimmen. Na een succesvolle eerste editie in 2019 en corona die roet in het eten gooide van de editie van 2020, is het eindelijk zo ver. In IVY climbing Sittard strijden nationaal en internationaal paraklimtalent om de nationale paraklimtitel.

Open NK paraklimmen

Klimmen is voor iedereen. Soms aangepast, soms met meer begeleiding, maar wel voor jong en oud, groot en klein én voor mensen met een fysieke beperking. De schijnwerpers zijn op zondag 17 oktober 2021 op die laatste groep gericht.

De NKBV organiseert, na het succes van 2019, de tweede editie van het Open NK Paraklimmen. De klim- en boulderhal IVY climbing is het ideale podium voor dit sportevenement. Deze dag verwelkomt de NKBV menig Nederlands en buitenlands paraklimtalent.

De 41 deelnemers, waaronder het Nederlandse paraklimteam, kunnen niet wachten om na een lange competitieloze periode in Nederland weer te vlammen. Zowel toptalent als de startende paraklimmer wordt onthaald. Iedere klimmer heeft een andere achtergrond, maar liefde en passie voor het klimmen komt hier samen. Het is een dag vol wedstrijdklim plezier waarbij denken in mogelijkheden centraal staat.

Nieuwe classificatie regels

Sinds 2021 heeft de International Federation of Sport Climbing (IFSC) zijn classificatie regels aangepast. Dit betekent dat er voorafgaand aan het Open NK voor het eerst geclassificeerd wordt met deze nieuwe regels. Atleten die voor het eerst deelnemen, krijgen een indicatie voor de categorie waarin zij deelnemen.

De NKBV wijkt op een punt af van de IFSC classificatie regels. Er is één extra categorie toegevoegd. Paraklimmers die volgens de nieuwe classificatie regels buiten de boot vallen, krijgen de mogelijkheid om tegen elkaar te strijden in de Open Categorie. Dit biedt iedereen de mogelijkheid om mee te doen. Dat is een primeur an sich.

Ben je benieuwd hoe de classificatie werkt? Lees dan dit artikel.

Open NK Paraklimmen 2021

Open NK Paraklimmen 2021

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ben je benieuwd? Hou de event page in de gaten voor updates

Meer informatie