MENU

Op reis met de Tochtenwiki naar Engadin Nationalpark

In de Tochtenwiki vind je vele tochtideeën, klimgebieden en bergregio's waarmee je goed uit de voeten kunt als je straks op reis gaat. Wij lichten er de komende tijd steeds een gebied uit. Niks leukers dan alvast plannen maken voor je volgende reis.

Start coördinaten 46.697610, 10.090234

Het oudste Nationale Park van Zwitserland ligt in het zuidoosten, in het Engadin. Vanuit Nederland reis je via Basel, Zürich en dan over de Flüelapas (2.383m) of de Albulapas (2.312m) en in het Engadin richting Zernez. Je start je reis op het Station Zernez, dat op 1470 m ligt. Het is het begin van een huttentocht als uit een fotoboek. Dwars door het Parc Nazional, een gebied dat bestaat uit ruim 175 km alpien en hoogalpien terrein, gelegen in het Engadin (Zuidoost-Zwitserland). Het Engadin en is een genot voor wandelaars en natuurvrienden.

Wilde dieren

Het gebied kenmerkt zich door weinig neerslag, grote temperatuurschommelingen en een lage luchtvochtigheid. Het is vrijwel zeker dat je onderweg wilde dieren ziet, zoals roodwild, steenbokken, gemzen, reeën, vossen, marmotten en zelfs arenden. Je loopt over hoge passen tot 2857 meter. Het gebied kent geen grote gletsjers, maar je krijgt wel te maken met alle soorten alpien terrein: puinhellingen, blokken, klauterstukjes en grashellingen.

Tochtenwiki

Bij het plannen aan de hand van internet, kaarten en reisgidsen komt een nog onbekend gebied voor je tot leven. Bovendien geeft de voorbereiding je al veel plezier. Wie zich thuis goed voorbereidt, heeft minder kans om onderweg voor onaangename verrassingen te komen te staan en loopt bovendien niet het risico de mooiste plekjes te missen. Informatie inwinnen kun je voor een groot deel thuis doen. Bekijk deze reis eens in de NKBV Tochtenwiki.

Engadin NationalparkMeer tochtenplanning

Bergschoenen aan en gaan

Staan je bergschoenen al klaar om deze zomer naar de bergen af te reizen? Bekijk dan de prachtige reis samengesteld door Bergsportreizen speciaal voor 50+, naar Zuidoost-Zwitserland.

Op reis