MENU

Ontknoping boulderseizoen nadert

Komend weekend vindt bij Monk in Eindhoven de vierde en laatste wedstrijd plaats uit de senioren bouldercompetitie. Na zaterdag is bekend wie zich hebben gekwalificeerd voor het NK Boulder 2020. Ben jij erbij?

Pilot format

Boulder 4 wordt in een net wat anders stijl georganiseerd dan de stijl die je gewend bent in de bouldercompetitie; een die meer lijkt op het internationale format. Dat betekent dat er in de kwalificatie vijf on-sight boulders moeten worden geklommen. In de finale zijn dat er vier.

Maximaal aantal punten

Hoewel veel van de kandidaten al zeker zijn van een plaats op het NK Boulder 2020, belooft Boulder 4 een spannende wedstrijd worden voor de dames subtoppers die tijdens de vorige drie wedstrijden net wel of net niet de finale behaalden. En wat dacht je van Tiba Vroom die voor alle nationale wedstrijden het maximaal aantal competitepunten heeft gehaald. Alleen de winst van Boulder 1 moest ze laten aan dispensatieklimmer Sabina van Essen. Wie pakt de winst zaterdag?

Stuivertje wisselen

Bij de heren is het spannend wie de laatste 100 punten binnenhaalt. Nederlands Team heren Elko Schellingerhout, Tim Reuser, Don van Leare en Mark Brand hebben tot nu toe verschillende podiumplaatsen ingenomen en maken daarmee allemaal nog kans op de competitiewinst. Al heeft Mark de beste papieren met 20 punten voorsprong op Don, de nummer twee. Of krijgt de competitie een onverwachtse wending en grijpen Remmelt Dirksen, Mischa Radt of Hidde Bakker hun kans op goud?

Bekijk de competitiestand

Tweede meetmoment

Boulder 4 is naast de laatste competitiewedstrijd ook het laatste meetmoment voor klimmers die niet in het Nederlands Team zitten om een uitzending te verdienen naar een internationale wedstrijd.

meetmomenten

Ben je erbij?

Kom aanstaande zaterdag de deelnemers aanmoedigen tijdens Boulder 4 bij Monk in Eindhoven en bemachtig alvast je ticket voor het NK Boulder 2020 op 21 maart bij Revolt in Delft.

ticket kopen