MENU

Klimuitjes voor de maand november

Nog even die ene zonnige dag mee pikken in de rotsen? Of wil je toch liever de hal in? Wij tippen verschillende buiten- en binnenactiviteiten van de regio's en de hallen waarbij jij je hart op kunt halen.

Genieten aan de zijlijn

Heb jij een rustdag ingepland, maar kun je niet genoeg krijgen van het klimmen en boulderen? Geniet dan samen met je klimmaatje van de klimkunsten van anderen op het witte doek én tijdens het Nederlands (Jeugd) Kampioenschap. Pak wat lekkers in de ene en een koud drankje in de andere hand. Tijdens deze evenementen word je getrakteerd op acrobatische bewegingen van onder andere Brits en nationaal klimtalent.

Brit Rock Film Tour

bij Monk Amsterdam en Eindhoven op 5 november en bij Monk Rotterdam op 6 november

Een selectie extreem indrukwekkende, in sommige gevallen zelfs bizarre, klimavonturen vind je in het weekend van 5 en 6 november bij Monk. Van Queen Lines, over de Amerikaanse klimster Anna Hazelnutt die in 1 dag de Quarryman in North Wales beklimt, tot aan de winteravonturen in Ephemeral, gedraaid door de Schotse adventure filmmaker Alastair Lee.

Meer informatie

NJK LEAD

Bij Mountain Network Amsterdam op 5 november

Op zaterdag 5 november organiseert de NKBV het Nederlands Jeugd Kampioenschap Lead 2022 bij Mountain Network Amsterdam. Nederlands beste jeugdklimmers strijden hier om de nationale jeugd leadtitel. Door de klimmers worden binnen een bepaalde tijd zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Kijk jij mee met de livestream?

Petzl NK Lead 2022

bij IVY climbing in Sittard op 19 november

Tijdens het Petzl NK Lead 2022 kun je sterke atleten aanmoedigen die in moeilijke routes een weg naar de top proberen te vinden. Sterke atleten, een zaal vol publiek, een DJ die toffe deuntjes speelt en een lichtshow zijn precies de ingrediënten die nodig zijn voor een spectaculaire wedstrijd. Zien we jou in het publiek?

Koop je ticket Livestream

Activiteiten

Trainingsdag Paraklimmen

bij Wildflower Climbing Gym in Leiden op 13 november

Op zondag 13 november organiseert Wildflower Climbing Gym een Trainingsdag Paraklimmen samen met de gemeente Leiden, Klimwinkel en verschillende atleten uit het Nederlands team paraklimmen. De trainingsdag is bedoeld voor paraklimmers van ieder niveau en iedereen met een beperking, ook als je nog nooit geklommen hebt. Dus moet jij je eerste klimmeters nog maken of klim jij de sterren van de hemel?

Meld je aan

Queer Boulder Night

bij Sterk Spoor in Utrecht op 26 november

Elke laatste zaterdag van de maand vind je de Queer Boulder Night bij een boulderhal in Utrecht. Aankomende editie is het bij Sterk Spoor. Vier lichaam en geest terwijl je samen met andere LGBTQIA+’ers geniet van een gezellige boulderavond. Klim op een manier die bij je past. De avond is voor beginnende klimmers, gevorderde klimmers en alles er tussenin.

Lokale competities in volle gang

Misschien ken je ze wel; de lokale competitie. Een hoop klim- en boulderhallen organiseren ze. Wij zetten een paar lokale competities van deze maand op een rijtje. Ga jij voor de zegen van een overwinning of voor de gezelligheid? De wedstrijden zijn voor iedereen. Je raakt verstrikt in uitdagende problemen, strijdt tegen anderen én jezelf. Waarbij iedereen wordt geroemd en sommigen worden gehuldigd. Van de krachtpatsers tot de beginnende klimmer of boulderaar.

Trigger Finger

bij Neoliet Tilburg 7 oktober tot 20 november en Neoliet Rotterdam van 19 november tot 23 december.

Trigger Finger is bij oudgedienden een bekend begrip. Elk jaar kijkt menig klimmer uit naar Trigger Finger. Tijdens deze zes weken durende competitie krijg je in verschillende etappes nieuwgebouwde routes voorgeschoteld. Deze routes worden op specifieke momenten tijdens de competitie vrijgegeven. Door het klimmen van de routes verzamel je punten, bij zones, tops en flashes. Verzamel je zo veel mogelijk punten in jouw categorie dan maak je weleens kans op de begeerde winnende plek.

Meer informatie

NAMELESS

bij Mountain Network Dordrecht van 31 oktober tot en met 25 november

Bij Mountain Network Dordrecht vind je voor het eerst de lokale competitie NAMELESS, waar je routes en boulders tegen het lijf loopt die geen niveaubordjes hebben. Alles om jou uit te dagen om alle routes een keer in te stappen. Dus houd jij van een beetje mysterie? Dan is dit de competitie voor jou.

Ontdek NAMELESS

Sterker Locals

bij STERK Spoor in Utrecht op 4 november

STERK Spoor bestaat één jaar en dat betekent met je voetjes van de vloer. Je vindt tijdens deze vriendschappelijke competitie een hoop toffe grepen, een zee aan modules, een gezellige sfeer met deuntjes en als klap op de vuurpijl prijzen voor de winnaars.

Sterker Locals

Skylines

bij Beest Boulders Rotterdam op 5 november

Ook Beest Boulders in Rotterdam organiseert voor de eerste keer een competitie: Skylines, de halfjaarlijkse open bouldercompetitie. Iedereen is welkom, of je nu net bent begonnen, of al jarenlang klimt en hard bouldert. Het routebouwteam schroeft twintig uitdagende wedstrijdboulders én spectaculaire finale boulders de wand in. Van alle niveau’s vind je wel wat. Met achteraf toffe prijzen.

Sky is the limit

Vol competitieweekend: Boulder & Bougie, Kinetics, SEND IT en GRIP OPEN 2022

Boulder & Bougie bij Amsterdamse boulderhal Het Lab, Kinetics bij Klimmuur Den Haag en SEND IT bij de Alkmaarse boulderhal Sendmast. Alle drie zijn op vrijdag 11 november. GRIP OPEN 2022 bij de Nijmeegse boulderhal GRIP maakt de lijst van dat weekend op zaterdag 12 november compleet.

Bij Boulder & Bougie kun je terecht voor een avond vol heerlijke deuntjes en pittige boulders voor elk niveau. Bij de Klimmuur Den Haag kun jij je vervrolijken met de Kinetics competitie. Stap de hal binnen en tien tot twintig routes staan je met smacht aan te kijken. Of haal je hart op bij de Alkmaarse boulderhal Sendmast voor een vriendschappelijke competitie waar je vijfentwintig nieuwe boulders vindt. Zaterdag is GRIP aan de beurt. Een live DJ wacht je op bij de GRIP OPEN 2022. Je doet mee aan een kwalificatieronde die vervolgd wordt door een spannende finale. Ook vind je een stand van het merk Unparallel met klimschoenen die je tijdens het evenement kunt passen en gebruiken. En met kers op de taart maak je ook kans op een paar klimschoenen van Unparallel.

Boulder & Bougie Kinetics SEND IT GRIP OPEN 2022

Glow XL

bij Mountain Network Noardwand in Leeuwarden op 18 november

Glow XL, klimmen in het donker, komt naar Noardwand! Vrijdag 18 november hult Noardwand zichzelf in complete duisternis. De klimhal wordt verduisterd en met fluorescerend tape, een lichtshow én muziek omgetoverd.

Klim jij mee in het donker?

LOCO

bij Monk Eindhoven op 19 november

Monk Eindhoven trapt af met de tweede LOCO van dit jaar. Door het jaar heen vind je LOCO in elke Monkhal. De andere hallen volgen later dit jaar met hun LOCO. Tijdens LOCO maak je op een laagdrempilige en gezellige manier kennis met boulderen in wedstrijdvorm. Je wordt uitgedaagd door compstyle boulders. Een stijl van wedstrijdboulders die je ook op het nationaal en internationaal circuit voorbij ziet komen.

Ben jij LOCO?

Op naar buiten

Op 12 november kun je mee met de regio Rijnland of Limburg. Regio Limburg neemt je op zaterdag mee naar Le Paradou, één van de grootste en meest populaire klimgebieden van België. Je vindt op Le Paradou, ook wel bekend onder de naam Yvoir naar het gelijknamige stadje, voornamelijk hellende routes in de vierde, vijfde en zesde graad. Is dit wat voor jou?

Is een dag klimmen niet genoeg? Dan kun je ook mee op klimsafari met Regio Rijnland. Regio Rijnland neemt je mee naar een nog onbekend gebied in België of Duitsland om twee dagen te klimmen en wandelen. Het weekend is voor wandelaars en zelfstandig (multipitch) klimmers in de rots. Ben jij erbij? Wees er snel bij de aanmelding sluit 4 november.