MENU

Trainingsdag Paraklimmen

Waar

Wildflower Climbing Gym

Wanneer

13 nov 2022

10.00 - 21.00 uur

Licentie punten

Geen punten te verkrijgen

Op zondag 13 november organiseert Wildflower Climbing Gym de Trainingsdag Paraklimmen samen met de gemeente Leiden, Klimwinkel en o.a. atleten uit het Nederlands team paraklimmen de Trainingsdag Paraklimmen. De trainingsdag is bedoeld voor paraklimmers van ieder niveau en iedereen met een beperking, ook als je nog nooit geklommen hebt.

Cursusbeschrijving

De Trainingsdag Paraklimmen is bedoeld voor alle paraklimmers. Moet je je eerste klimmeters nog maken of klim je al de sterren van de hemel? Heb je een lichamelijke of visuele beperking? Het maakt niet uit want alle paraklimmers zijn welkom.

De Trainingsdag Paraklimmen is bedoeld voor paraklimmers van ieder niveau. Wil je op 13 november je eerste klimmeters maken, of klim je al langer en ben je op zoek naar trainingstips? Heb je een lichamelijke of visuele beperking? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en kom naar Leiden op zondag 13 november.

De minimale leeftijd voor de dag is 8 jaar.

Hieronder lees je meer over het programma en de verschillende workshops. Om ervoor te zorgen dat iedereen een programma kan volgen passend bij diens mogelijkheden en ervaring, is de dag onderverdeeld in een ochtend- en middagprogramma, met verschillende workshops. Uiteraard is er ook ruimte om andere paraklimmers te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. 

Ben je een beginnende paraklimmer en heb je nog nooit geklommen? 
Dan is het ochtendprogramma speciaal voor jou:
Er zijn namelijk verschillende trainers aanwezig die je op gang kunnen helpen of waaraan je vragen kunt stellen. Ook zijn er andere paraklimmers aanwezig die hun ervaringen delen en je kunt vragen stellen aan een classificatiearts. Classificatieartsen onderzoeken paraklimmers voorafgaand aan een wedstrijd om te bepalen in welke categorie je kunt klimmen. Ben je benieuwd binnen welke categorie jouw beperking valt, en of je kunt gaan deelnemen aan (internationale) wedstrijden? Vraag het aan de classificatiearts.

Praktisch
- Doe (sport)kleding aan waarin je makkelijk beweegt. Op de dag zelf kun je klimspullen lenen.
- Is klimmen (of vallen) niet veilig met jouw beperking? Je kunt deze dag aan een touw (toprope) boulderen, zodat je niet op de matten valt maar veilig opgevangen wordt in het touw.


Klim je al langer? Dan word je waarschijnlijk heel blij van het middagprogramma.
Tijdens het middagprogramma leer je bijvoorbeeld meer over de mentale kant van klimmen. Hoe zorg je dat je optimaal aan de start van een route staat? Christiane Luttikhuizen en Eva Mol, beide paraklimmers in het Nederlands Team, vertellen je er alles over. Ben je meer op zoek naar een fysieke workshop? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden, zoals een mobility workshop, het oefenen van dyno’s en het identificeren van je eigen sterke en zwakke punten. Natuurlijk zijn geïnteresseerden uit het ochtendprogramma welkom om de hele  dag te blijven, en vice versa.

’s Avonds sluiten we af met een gezamenlijk diner en vrij boulderen voor wie wil. Deze trainingsdag is ook een mooie kans om andere paraklimmers (beter) te leren kennen. Ben jij erbij op 13 november? Schrijf je nu in!
Heb je vragen of wil je iets overleggen? Mail vrijblijvend naar paraklimmen@nkbv.nl.

Deelname aan de Trainingsdag Paraklimmen is gratis.
Je kunt ’s avonds mee eten: vers, biologisch en vegan:        10 euro
Wil je een t-shirt met toffe print:                                           20 euro
Eigen eten meenemen mag natuurlijk ook.

Bekijk het volledige programma

Wil je deelnemen? 

Op 13 november kun je je vragen stellen door te bellen naar de boulderhal via nummer:
06 81695538.