MENU

Huttentocht uitgelicht: Lasörling

In de Tochtenwiki vind je tochtideeën, klimgebieden en bergregio's waarmee je goed uit de voeten kunt als we over een tijdje weer op reis mogen. Wij lichten er de komende tijd steeds een gebied uit. Lees meer over Lasörling.

Van alpenweide tot rotsblokken

Lasörlinggruppe, ingeklemd tussen het Virgental en Defereggental (in Osttirol), is heel geschikt voor bergwandelingen. Kenmerkend voor het gebied is het uitzicht op de Venediger Gruppe met zijn gletsjers. Het terrein is gevarieerd, van alpenweide tot rotsblokken met schitterende uitzichten op de Gross Venediger en de beklimming van de Lasöring.

Start je tocht in het rustige boerendorp Hinterbichl

Vervolgens trek je eerst naar het westen en gaat dan in zuidelijke richting de Lasörlinggruppe in. Eenmaal in de eerste hut aangekomen, blijf je min of meer op hoogte en doorkruis je de bergen van west naar oost. Je komt onderweg langs bergbeekjes en meren en het kan ok zijn dat je sneeuwvelden over moeten steken. De route gaat weliswaar over goed belopen paden, maar hier en daar moet er ook geklauterd worden. Bij lastige passages zijn er staaldraden aangebracht. “Tritsicherheit” is dus nodig.

Lasörling huttentocht met Bergsportreizen

Zin gekregen om zelf op pad te gaan? Bergsportreizen, organiseert de Lasörling huttentocht deze zomer. Onder begeleiding van een NKBV-tochtleider loop je in 6 dagen van west naar oost door het mooiste deel van de Lasörling. Je begint en eindigt in het Virgental, maar niet op dezelfde plek. Tijdens de tocht speciaal voor 50+ doen we vier hutten aan.

Lees meer

Tochtenwiki

Bekijk de Lasörling huttentocht in de NKBV Tochtenwiki.

Met de Tochtenwiki-app kun je goed bepalen waar je bent en waar je heen moet. De app is een waardevolle toevoeging bij je oriëntatie en tochtenplanning.

Naar de tochtenwiki